|

Çağrı filminin efsaneleşen yönetmenine saygıyla...

00:00 - 30/03/2012 Cuma
Güncelleme: 22:56 - 29/03/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Çağrı filminin efsaneleşen yönetmenine saygıyla...
Çağrı filminin efsaneleşen yönetmenine saygıyla...

Sinemanın başkenti Hollywood'da 50 yılı aşkın bir süreyle televizyon muhabiri, senarist, ve yönetmen olarak görev yapan ve bu süre zarfında “Allah'ın Elçisi: Hz. Muhammed”, “Çağrı ”ve “Çöl Arslanı: Ömer Muhtar” gibi destansı nitelikte üç büyük tarihsel yapıma imza atan Suriye asıllı Amerikalı sinema ustası Mustafa Akkad, İslâm dininin doğuş öyküsünü işlediği başyapıtı “Allah'ın Elçisi: Hz. Muhammed”in sinema salonlarında ilk kez gösterime girmesinin 35'inci yıldönümünde İstanbul'da düzenlenecek kapsamlı bir programla anılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen anma programında Akkad'ın hayatından ilginç kesitleri anlatan “mini belgesel film”in gösterimi yapılırken, sanatçının film setlerinde çekilmiş 300'e yakın fotoğraftan oluşan bir sergi de açılacak. Ayrıca, yine aynı etkinlik kapsamında, Türkiye'nin seçkin sinema-tv yazarlarının katılacağı bir panel de düzenlenecek.

Moderatörlüğünü Yeni Şafak gazetesi sinema yazarı Ali Murat Güven'in üstleneceği panelin konuşmacıları ise iletişim bilimci Dr. Yusuf Kaplan, sinema yazarı Murat Tolga Şen, Star Gazetesi kültür sanat editörü Bedir Acar olacak.

31 Mart 2012 Cumartesi günü Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan “Hollywood'da Doğulu Bir Öncü: Mustafa Akkad” başlıklı anma programına katılım ücretsiz.

12 yıl önce