|

Çin mürekkebi Tophane''de

Çin Ulusal Sanat Müzesi koleksiyonundan çağdaş Çin resminin önde gelen isimlerine ait toplam 48 eser dün Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi''nde ziyarete açıldı. Sergi 2 Kasım''a kadar gezilebilir.

Kültür Sanat Servisi
00:00 - 6/09/2014 Cumartesi
Güncelleme: 22:49 - 5/09/2014 Cuma
Yeni Şafak
Çin mürekkebi Tophane''de
Çin mürekkebi Tophane''de

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi''nin Çin Ulusal Sanat Müzesi işbirliği ile düzenlediği ''Mürekkebin Ruhu'' başlıklı çağdaş Çin resim sergisi önceki akşam Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi''nde düzenlenen bir basın toplantısı ve açılış kokteyliyle sanatseverlerle buluştu.

Sergide Çin''in ulusal ve uluslararası ölçekte en önemli sanat müzelerinden biri kabul edilen Çin Ulusal Sanat Müzesi koleksiyonundan çağdaş Çin resminin önde gelen isimlerine ait toplam 48 eser yer alıyor.

İKİ SERGİ SALONUNDA

2012-2013 yıllarında Çin-Türkiye kültür yılı etkinliklerinin bir tür devamı niteliğindeki sergi, iki ülke arasında gelişmiş sanat eğitimi teorisi üzerine yaratım ve eğitim açısından önemli bir diyalog başlatmayı hedefliyor. Sergi, Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi''nin karşılıklı iki sergi salonunda 2 Kasım''a dek ziyaret edilebilir.


10 yıl önce