|

Çocukları kültüre davet eden oyun

'Sait Faik akıllı çocuklarla yarışıyor' projesi kapsamında, akıllı telefonların QR Kod okuma programına okuttukları soruları yanıtlayabilen çocuklar arasında her ay sonunda yapılacak çekiliş ile 3 şanslı kişiye yazarın tüm eserlerinden oluşan bir set hediye edilecek.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 15/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 16:45 - 15/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Çocukları kültüre davet eden oyun
Çocukları kültüre davet eden oyun

1959 yılında halkın ziyaretine açılan Sait Faik Abasıyanık Müzesi, titiz bir restorasyon sürecinin ardından 11 Mayıs 2013 tarihinde yenilerek yeniden kapılarını açtı. Müze 2014-2015 sezonuna her yaştan ziyaretçilerin ilgisini çekecek pek çok özel etkinlikle giriyor.

Bu çalışmalardan ilki 15 Eylül'de başlayacak olan ve teknoloji meraklısı çocukları hedefleyen 'Sait Faik akıllı çocuklarla yarışıyor' projesi. Akıllı telefonların QR Kod okuma programına okuttukları soruları yanıtlayabilen çocuklar arasında her ay sonunda yapılacak çekiliş ile 3 şanslı kişiye yazarın tüm eserlerinden oluşan bir set hediye edilecek.

Müze'de neler var?

22 Ağustos 1959''da halkın ziyaretine giriş ücreti alınmaksızın açılan Sait Faik Abasıyanık Müzesi, yazarın annesi Makbule Abasıyanık''ın vasiyetinin Darüşşafaka Cemiyeti''ne intikal ettiği 1964 yılından beri Darüşşafaka Cemiyeti''nin sorumluluğunda yaşatılıyor. Müze ev, Sait Faik Abasıyanık''ın yaşamına tanıklık etmiş eşyaları, fotoğrafları, mektupları, kartpostalları, eserlerine konu olan sayısız hatırasının izlerini taşıyan nice eşya ve belgeyi ziyaretçileriyle buluşturuyor.



10 yıl önce