|

Cumhuriyetin 91. yılına özel Ceceli konseri

Gaziosmanpaşa Belediyesi''nin Cumhuriyetimizin 91. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlediği konserde sanatçı Mustafa Ceceli sahne aldı. Yaklaşık 20 bin insanın seyrettiği konser renkli görüntülere sahne olurken, Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından izleyicilere yüzlerce Türk bayrağı dağıtıldı.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 30/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:17 - 30/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhuriyetin 91. yılına özel Ceceli konseri
Cumhuriyetin 91. yılına özel Ceceli konseri

Gaziosmanpaşa Belediyesi''nin Cumhuriyetimizin 91. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlediği konserde sanatçı Mustafa Ceceli sahne aldı. Büyük bir coşkuya sahne olan Gaziosmanpaşa Meydanı''ndaki konseri yaklaşık 20 bin Gaziosmanpaşalı izledi. Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından seyircilere yüzlerce bayrak dağıtılırken, konser alanı kırmızı beyaz bir renge büründü.

"Türkiye demokrasisi Cumhuriyetimizle güçleniyor"

Konseri izleyenlerin şarkılara büyük bir coşkuyla eşlik ettiği gözlenirken, Gaziosmanpaşa Gençlik Meclisi tarafından Mustafa Ceceli''ye ''En Sevilen Sanatçı'' ödülünü takdim edildi. Konseri AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ve Kaymakam Yaşar Karadeniz ile birlikte izleyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, yaptığı konuşmada Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümünün büyük bir coşku ve gururla kutlandığını belirtti. Başkan Usta, "Yaşadığımız bu gururu bugün olduğu gibi çok daha güçlü bir şekilde 2023, 2053 ve 2071 yıllarında da yaşayacağız. Cumhuriyetimiz bugün her zamankinden daha güçlü, her zamankinden daha emin adımlarla yoluna devam ediyor. Türkiye demokrasisi Cumhuriyetimizin kuruluş ruh ve felsefesine bağlı olarak gelişiyor, güçleniyor" dedi.

1919''da başlatılan bağımsızlık hareketinin İstiklal Savaşı''mızın kazanılmasıyla birlikte zaferle taçlandığını hatırlatan Başkan Usta, milletimizin Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarıyla birlikte tarihte eşine ender rastlanacak bir mücadele vererek, yurdumuzun işgalcilerden kurtardığını ve bu toprakların tekrar vatan haline getirdiğini hatırlatarak şunları söyledi: "İstiklal Savaşımızı zaferle bitiren kahramanların en büyük birinci eseri bu devleti yeniden kurmak, ikinci büyük eserleri ise bu kurulan devleti cumhuriyet ile taçlandırmak olmuştur. Bu kahraman millet İstiklal Harbini Türk''üyle, Kürt''üyle, Laz''ı ve Çerkez''iyle, Arab''ıyla, Gürcü''süyle kazanmıştır. Bu topraklar bütün mozaikleriyle hepimizindir. Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinde, kuruluş amacında bu topraklarda yaşayan hiç kimseyi ötekileştirmek, dışlamak, küçük görmek, aşağılamak yoktur. Bu Cumhuriyet, bu vatan herkesindir, hepimizindir. Cumhuriyet idaresinin yönetim biçimi demokratik olup, bu sistemde otokratik zihniyete, baskıya, herhangi bir zümreye imtiyaza yer yoktur; bu ülke, bu Cumhuriyet nasıl üzerindeki bütün etnik ve dinsel katmanlarla hep birlikte kurulmuş ise, yine hep birlikte idare edilecek, hep birlikte yüceltilecektir."

100. yılda daha güçlü Cumhuriyet

''Cumhuriyetimizin 91''inci yılı vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere, canlarını feda ederek bu vatanı bizlere miras bırakan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle minnetle anıyoruz'' diyen Başkan Usta, milletimizin önündeki en büyük hedefin, Cumhuriyetimizin 100''üncü yılına Yeniden Büyük Türkiye''nin kuruluşunu sağlayarak ulaşmak olduğunu belirterek bu hedefe kilitlenen iktidara yerel yönetimler olarak her türlü katkıyı sağlayacaklarını söyledi.

Başkan Usta, Türkiye için bir dönüm noktası olan Cumhuriyet Bayramı'nın, millet için her geçen gün daha büyük bir önem kazandığını belirterek ''Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk''ün -en büyük eserim- dediği Cumhuriyet, hiç şüphesiz, geleceğimiz adına da en büyük güvencemizdir" dedi. Usta, Cumhuriyetin eşitlik ve hürriyet temeline dayanan büyük bir millet olma iradesiyle kurulduğunu hatırlatarak ''Bu yüzden Cumhuriyetimiz, milletimizin gözbebeği durumundadır. Çok ağır bedeller ödenerek kazanılmış istiklal mücadelesinin ardından kurulan Cumhuriyeti korumak, ecdadın mirasına sahip çıkmak, onu gelecek nesillere büyüterek devretmek hepimizin en öncelikli görevidir'' şeklinde konuştu.

Başkan Usta, Karaman''daki göçükte mahsur kalan işçilerin sağ salim kurtulmasını umut ettiklerini de belirterek, tüm Gaziosmanpaşalıların işçilerden dualarını eksik etmemelerini istedi.

Başkan Usta''nın konuşmasının ardından tekrar sahne alan sanatçı Mustafa Ceceli şarkılarıyla izleyenleri büyüledi.


9 yıl önce