|

Deniz vapur kitap

Üsküdar Belediyesi tarafından Sahaflar Birliği Derneği''nin katkılarıyla düzenlenen I. Üsküdar Sahaflar Festivali, Üsküdar sahilinde açıldı. 40''a yakın sahafın katıldığı Sahaflar Festivali, 12 gün boyunca 5 ayrı etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Yusuf Genç
00:00 - 4/09/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:48 - 3/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Deniz vapur kitap
Deniz vapur kitap

Binlerce eski kitap, dergi, katalog, afiş ve kartpostalın yer aldığı Sahaflar Festivali, ziyaretçilerine tarihte yolculuk da içeren kıymetli bir ziyafet sunuyor. Sahafar Festivali''ni ilçelerinde bir gelenek haline getirmek istediklerini ifade eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, festival açılışında yaptığı konuşmada, tüm Türkiye''de okuma oranlarının giderek yükseldiğini ancak kitaba ve kitap kültürüne ilginin daha da artması gerektiğine işaret etti. Türkmen, Üsküdar ilçesinde kalıcı bir Sahaflar alanı oluşturmak istediklerini ifade etti.

HERKES BURAYA GELSİN

Sahaflar Festivali''nin düzenleyicilerinden Sahaflar Birliği Derneği Başkanı Emin Nedret İşli, sahafların kıymet bilirlik demek olduğunu ifade ederek, tüm kitapseverleri denizin hemen kıyısında kurulan Sahaflar Festivali''ne beklediklerini dile getirdi ve şunları söyledi: ''İlk kez düzenlenen bu festivale yalnızca İstanbul''daki sahaflarımız katıldı. Önümüzdeki yıllarda Türkiye''nin her yerinden katılım bekliyoruz.''

ÇİZGİROMANLAR SERGİSİ

Bu yıl ilki düzenlenen Üsküdar Sahaflar Festivali, ziyaretçilerine beş ayrı etkinliğe katılma imkânı da sunuyor. Festivalin, 6 Eylül''de gerçekleştirilecek ilk etkinliğinde yazar Beşir Ayvazoğlu, ''Asaf Halet Çelebi''yi Sahaflarla Konuşmak'' başlıklı bir konuşma yapacak. Etnik müzikleriyle tanınan Deli Band''ın bir konserinin de olacağı festival boyunca ''Geçmişten Günümüze Matbuatımızda Mizah Dergileri'' sergisi de yer alacak.


10 yıl önce