|

DOB sanatçıları Rusya'dan ödülle döndü

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü (DOB) sanatçıları "3. Uluslararası 21. Yüzyıl Balesi Forumu" ve bu kapsamda düzenlenen "Krasnoyarsk Uluslararası Bale Yarışması GrandPrix Sibirya Bale Yarışması"ndan ödülle döndü.

Aa
00:00 - 30/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:37 - 30/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
DOB sanatçıları Rusya'dan ödülle döndü
DOB sanatçıları Rusya'dan ödülle döndü

DOB Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Selman Ada, ödül alan sanatçılar Kadir Okurer ile İlhan Durgut'u makamında kabul etti.

Ada, Okurer ve Durgut'un büyük bir başarıya imza attıklarını söyleyerek, "Bu yarışma uluslararası düzeyde çok önemli bir yarışma. Sanatçılarımız da başarılarıyla bizim medarı iftiharımız oldu" dedi.

Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin Sanat Yönetmeni Zeynep Sunal da Rusya'nın bale konusunda büyük bir ekol olduğuna işaret ederek, "Orada kabul görmek bize genç sanatçılarımızın nerede olduğunu gösterdi" değerlendirmesinde bulundu.

Sunal ayrıca, DOB'un 12 yıldır gerçekleştirdiği, Türkiye'den ve dünyadan seçkin eserlerin sanatseverlerle buluşturulduğu "Uluslararası Bodrum Bale Festivali"nin de Rusya'daki forum kapsamında "Uluslararası Bale Yarışmaları ve Festivalleri Federasyonu" üyeliğine oy birliğiyle kabul edildiğini bildirdi.

Uluslararası Bale Yarışmaları ve Festivalleri Federasyonu'na üye olan ve 2008 yılından beri düzenlenen Uluslararası İstanbul Bale Yarışması ve Festivali'yle ilgili ülkelerarası kültürel ve sanatsal ilişkilerin de yeniden ele alındığını kaydeden Sunal, şöyle konuştu:

"Krasnoyarsk Uluslararası Bale Yarışması Grand-Prix Sibirya Bale Yarışması'nda ise sanatçılarımız Kadir Okurer ve İlhan Durgut 3 elemeyi de başarıyla geçerek ödül almaya hak kazandı. Ankara DOB sanatçılarından Kadir Okurer yarışmada 2. olup gümüş madalya ve para ödülü kazanırken aynı zamanda, 22-28 Mart 2015 tarihlerinde düzenlenecek İtalya Spoleto Uluslararası Dans Yarışması'na yarışmacı olarak davet edildi. Yine Ankara DOB sanatçılarından İlhan Durgut da diplomalı para ödülü kazandı. Kendisine Bulgaristan Sofya Devlet Opera ve Balesi'nde misafir sanatçı sözleşmesi ile çalışma teklifi sunuldu."

DOB Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Selman Ada, konuşmaların ardından, ödül kazanan sanatçılara teşekkür plaketi verdi.

9 yıl önce