|

Dünya müzikleri Side'de yankılanacak

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side Mahallesi'nde 13 yıldır düzenlenen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl Manavgat Belediyesinin organizasyonuyla yeni ismi ve konseptiyle sanatseverlerle buluşacak.

Aa
00:00 - 6/09/2014 Cumartesi
Güncelleme: 16:24 - 6/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Dünya müzikleri Side'de yankılanacak
Dünya müzikleri Side'de yankılanacak

Önceki yıllarda yerli ve yabancı birçok sanatçıyı ağırlayan Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali'nde bu yıl dünya çapında ünlü sanatçılar sahne alacak. 11-26 Eylül tarihlerinde düzenlenecek festivalde, farklı müzik türlerinde konserler gerçekleştirilecek.

Festival kapsamında, Balkanlar'ın tanınmış müzisyeni ve Emir Kusturica filmlerinin unutulmaz bestecisi Goran Bregoviç, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Jamaika'dan Reggae Band, Brezilya'dan Latino Cuban, ABD'den Ramona Jazz Band, Antakya Medeniyetler Korosu, Apollon Tapınağı'nda "Günbatımı konserleri" kapsamında sahne alacak.

Garo Mafyan'ın kurduğu İstanbul Gelişim Orkestrası, Buzuki Orhan, Fransa'dan dünyanın önemli festivallerinde sahne alan Jim Murple Memorial ve Türkiye'nin önemli opera sanatçılarından Hakan Aysev ise Side Limanı Kent Meydanı'na kurulacak dev sahnede turistlerle buluşacak.

Festivalin son akşamında da Anadolu Ateşi Dans Grubu, gösteri yapacak.

10 yıl önce