|

e-kitap sözleşmesi nasıl yapılır?

Telif hakları ticari hayattaki önemini her geçen gün artırıyor. Bugün dünyada sinema, müzik ve yazılım birer endüstri dalı haline geldi, yayımcılık sektörü de azımsanamayacak bir hacim kazandı. Son yıllarda ise tüm bu sektörlerde dijitalleşme inanılmaz boyutlara ulaştı. Yayımcılık sektörünün gelişimini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için güvenli ve öngörülebilir bir hukuki alt yapıya ihtiyacı var. Bu hukuki alt yapıyı ise mevzuat ve sözleşmeler oluşturuyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 30/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:19 - 30/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
e-kitap sözleşmesi nasıl yapılır?
e-kitap sözleşmesi nasıl yapılır?

Yayımcılık sektörü bakımından en çok baş ağrıtan konu ise hiç şüphesiz telif sözleşmeleri ve bundan kaynaklı hukuki sorunlar. Dijitalleşmeyle birlikte telif sorunları da dijitalleşmeye başladı.

Dijital alanda yaşanan gelişmeleri yakinen takip etmek zorunda olan basın-yayım sektörü; e-kitap, sesli kitap, z-kitap gibi fiziki kitaptan farklı satış enstrümanlarını kullanmak, iyi yönetmek, hukuki alt yapısını sağlam kılmak, gerek hak sahipleri gerekse platformlar ile yapılacak sözleşmelerin en ideallerini düzenlemek ve yine bu sözleşmelerde bulunması gereken asgari koşulları sağlamak zorunda.

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği'nin İstanbul Ticaret Odası ile ortaklaşa düzenlediği ''Yayımcılık Sektöründe Dijital Haklarla İlgili Telif Sözleşmeleri'' başlıklı seminer 31 Ekim 2014 Cuma günü İstanbul Ticaret Odası Meclis Salonu''nda yapılacak. Saat 9.30 ile 17.30 arasında gerçekleşecek seminerin üç ayrı oturumunda; ''Telif Sözleşmelerine İlişkin Yasa Hükümlerinin ve Mahkeme Kararlarının Genel Değerlendirmesi'', ''Dijital Haklar Karşısında Yazar ile Yayımcı Arasındaki Sözleşmeler'', ''E-Kitaba İlişkin İş Modelleri ve Bunlara İlişkin Telif Sözleşmeleri'', konuları ele alınacak.

Yürürlükteki telif mevzuatı karşısında dijital telif sözleşmelerinin nasıl hazırlanması gerektiği, e-kitaba ilişkin iş modelleri ve bu modellere uygun sözleşmelerde nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında bilgilerin verileceği seminere Türk telif hukukuna kaynaklık eden Alman telif uzmanlarının da katılımı sağlanacak.


Yer : İSTANBUL TİCARET ODASI MECLİS SALONU, 4. KAT, EMİNÖNÜ

Tarih : 31 Ekim 2014

Saat : 09.30-17.30 arası

9 yıl önce