|

En iyi Akdenizli kısalar belli oldu

18. Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen 'Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması' ve 'Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'nın sonuçları açıklandı

00:00 - 25/09/2011 Pazar
Güncelleme: 01:10 - 25/09/2011 Pazar
Yeni Şafak
En iyi Akdenizli kısalar belli oldu
En iyi Akdenizli kısalar belli oldu

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 18. Altın Koza Film Festivali kapsamında iki yarışmanın sonuçları belli oldu. Ulusal Öğrenci Filmleri ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması Koordinatörü Hilmi Etikan, Adana HiltonSA Oteli'ndeki toplantıda, bütün filmleri değerli gördüklerini ve aralarında seçim yapmakta zorlandıklarını söyledi.

Altın Koza Film Festivali'nin kısa filme önem verdiğine belirten Etikan, 'Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nda filmleri 4 dalda eleme yaparak, 34 film arasından seçtik. Bu yarışmada her daldaki birinciye 7 bin 500'er lira ödül, katılan diğer filmlere ise 600 lira telif hakkı ödenecek. Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması ise 2008'de başladı. Bu yarışma kısa sürede uzun yol aldı. Bu yarışmada da her dalın birincilerine 10'ar bin lira para ödülü var. 4 dalda düzenlenen yarışmada 86 film yarıştı' dedi.

BİRİNCİLİK ELİTE ZEXER'İN

Etikan'ın açıkladığı sonuçlara göre, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'nda 'En İyi Film' seçilen eserler şunlar: 'En iyi kurmaca' dalında, İsrailli Yönetmen Elite Zexer'in, 'Tansım' adlı filmi birinci olurken, aynı dalda jüri özel ödülü ise Almanya'da yaşayan yönetmen Güçlü Yaman'ın 'Dönüşü Olmayan Yolculuk' filmine verildi.

'En iyi belgesel' dalında İtalya'dan yönetmen Benoit Fellici'nin 'Bitmemiş İtalya' filmi, jüri özel ödülü ise Metin Akdemir'in, 'Ben Geldim Gidiyorum' filminin oldu.

'En iyi canlandırma' dalında, yönetmen Hüseyin Karabey'in, 'Hiçbir Karanlık Unutturamaz' adlı filmi birinci olurken, aynı dalda jüri özel ödülüne Fransa'dan yönetmen Joanna Lurie'nin 'Ağaç Kabuğunun Altındaki Sessizlik' filmi layık görüldü.'En İyi Deneysel' dalında birincilik Portekizli yönetmen Sandro Aguilar'in 'Mercury” filmine verilirken, aynı dalda jüri özel ödülünü ise İspanya'dan Vincent Gisbert Soler'in, 'Geri' adlı filmi aldı.

Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nda da 'Kurmaca' dalında Bilgi Üniversitesi'nden Can Eren'in 'Baydara, Edranın Kaderi', 'Belgesel' dalında Selçuk Üniversitesinden Canan Altunbulak'ın 'Bir Avlu Bir Kent', 'Canlandırma' dalında Dumlupınar Üniversitesinden Semih Vardar'ın 'Gibi', 'Deneysel' dalında Bilgi Üniversitesi'nden Tunca Yıldız'ın 'Zamanadam' isimli filmleri birinciliğe layık görüldü.


13 yıl önce