|

Erdoğan: Türkçe kelimeleri tercih edelim!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İşyerlerimize, şirketlerimize, ürünlerimize, binalarımıza isim verirken Türkçe kelimeleri tercih etmeye, yabancı kelimelere itibar etmemeye özen göstermeliyiz" dedi.

İha
00:00 - 26/09/2014 Cuma
Güncelleme: 12:55 - 26/09/2014 Cuma
Yeni Şafak
Erdoğan: Türkçe kelimeleri tercih edelim!
Erdoğan: Türkçe kelimeleri tercih edelim!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Dil Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 'Bizi millet yapan değerlerin en başında gelenlerden biri de dilimizdir, Türkçemizdir" dedi. "Dilimiz bizi, birbirini anlayan, birbirine sarılan, birbirine destek olarak kıtalara yayılan büyük bir ailenin, büyük bir bütünün parçaları haline getiriyor" diyen

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

"Tarih boyunca atlattığımız çeşitli badirelere rağmen bugün halen ayakta olabilmemizin en önemli sebeplerinden biri de dilimize olan bağlılığımızdır. Dilini kaybeden toplulukların inançları dahil varlıklarının tümüyle tehlikeye düştüğü sayısız örnekleriyle bilinen bir gerçektir. Kadim tarihimize ve medeniyetimize sahip çıkabilmek için önce dilimizi, Türkçemizi en sıkı şekilde muhafaza etmeliyiz."

Esasen Türkçe'nin dünyada yaşamakta olan dillerin en yaygınlarından ve zenginlerinden biri olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

"Türkçe'mizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için dilimizi yabancı kelimelerin istilasından olabildiği kadar uzak tutmalıyız. Bilhassa çocuklarımıza Türkçe'mizin güzelliklerini ve zenginliğini mutlaka öğretmeli, günlük hayatlarında kullanmalarını temin etmeliyiz. İşyerlerimize, şirketlerimize, ürünlerimize, binalarımıza isim verirken Türkçe kelimeleri tercih etmeye, yabancı kelimelere itibar etmemeye özen göstermeliyiz. Kültürün, düşüncenin, bilimin, sanatın gelişimi de dil ile doğrudan ilgilidir. Dolayısıyla Türkçe'mize sahip çıkmak, dil konusunda hassasiyet göstermek, bu milletin her bir ferdinin en başta gelen görevleri arasındadır. 1932 yılında toplanan Türk Dil Kurultayı'ndan beri kutlanan 26 Eylül Türk Dil Bayramı'nın çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm milletimiz için bu doğrultuda hayırlı bir uyanışa vesile olmasını diliyorum. Milletimizin 26 Eylül Türk Dil Bayramı kutlu olsun.'

10 yıl önce