|

Erol Günaydın vefat etti

Türk tiyatrosunun dev ismi Erol Günaydın, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Günaydın'ın ölüm haberini kızı Günfer Günaydın duyurdu...

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 15/10/2012 Pazartesi
Güncelleme: 15:00 - 15/10/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Erol Günaydın vefat etti
Erol Günaydın vefat etti

Türk tiyatro tarihinin dev oyuncusu Erol Günaydın vefat etti. Ünlü sanatçı İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

Sanatçının kızı Günfer Günaydın, Twitter'dan paylaştığı mesajda Erol Günaydın'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Günaydın, attığı Tweet'te 'Babamı kaybettik' yazdı.

Erol Günaydın son olarak nefes darlığı nedeniyle Bodrum'da hastaneye kaldırılmıştı. Günaydın'ın tedavisi 6 Eylül'den bu yana yoğun bakım ünitesinde sürüyordu.

Günaydın'ın o tarihten bu yana ciddi solunum yetmezliği problemi ve kalp hastalığı vardı.

CENAZESİ ÇARŞAMBA GÜNÜ

Günaydın'ın 17 Ekim Çarşamba günü toprağa verileceği bildirildi. 

Günaydın'ın kızları Fatoş ve Günfer Günaydın, Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nin önünde gazetecilere açıklama yaptı.

Günfer Günaydın, ''Babam, uzun süredir tedavi görüyordu. Ancak bu sefer hastaneden çıkamadık. Ama bu hastane elinden geleni yaptı. Maalesef Bodrum'da çok iyi bakılamadı. Bodrum'da daha iyi olanaklar olsaydı, belki daha iyi olacaktı. Çok direndi'' dedi.

Şuuru kapanmadan önce en son Bodrum'da konuştuklarını anlatan  Günaydın, ''Oradan buraya gelmek istiyordu, burada daha iyi bakılacağını düşündüğü için. Burada da 2 hafta boyunca çok direndi. Bugün ablam geldi. Onu sabah gördü. Ondan sonra da maalesef kaybettik'' diye konuştu. 

Günaydın, Bodrum'da yoğun bakım olanaklarının iyi olmadığını belirterek, ''Burada olsaydı, şu anda yanımızda olacağını düşünüyorum. Kimseyi suçlamıyorum ama maalesef bazı olanaklardan dolayı... Burada çok daha iyi bakıldı. En azından buraya gelmek istiyordu, İstanbul'a. Getirdik. İçimiz rahat'' ifadesini kullandı.

"YAŞAMAK İSTİYORDU"

Babasının vefatından önce yapmak istediği bir proje olup olmadığının sorulması üzerine Günaydın, şöyle konuştu:

''Yoğun bakıma girmeden önce odadayken taksiciliğe başlayayım filan dedi. En son bir televizyon kanalında çıktı. Sağlığındayken çok şey yapmak istedi de insanlar biliyorsunuz öldükten sonra değer biliyor demeyeceğim de... Çok istediği birkaç proje vardı, iptal edip başka şeyleri seçtiler. Üzülmüştü onlara da... Ama çalışmayı çok seviyordu zaten. Babam çok yaşamak istiyordu. Gerçekten bugün inanamıyoruz.''

Günaydın, babasının kimseye kırgın olmadığını ve bir vasiyeti bulunmadığını belirtti.

Günfer Günaydın, Erol Günaydın için 17 Ekim Çarşamba günü Ses Tiyatrosu'nda tören düzenlemeyi düşündüklerini, Günaydın'ın cenazesinin Teşvikiye Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından annelerinin yanına Feriköy Mezarlığı'na defnedileceğini bildirdi.

Fatoş Günaydın da ''Ne kadar uzun süre yoğun bakımda olsa da biz hep babamın çıkacağını düşündüğümüz için... Çünkü babam çok güçlüydü. Daha önce de böyle yoğun bakıma girip, hep çıktı. Hastanede yattı hatta 4 ay önce. Biz böyle bir şey beklemiyorduk'' diye konuştu.

Fatoş Günaydın, kız kardeşleri Ayşe Günaydın'ın da Bodrum'dan İstanbul'a gelmek üzere yola çıktığını söyledi.

EROL GÜNAYDIN KİMDİR?

1933 yılında Akçaabat, Trabzonda doğdu. Tiyatroya Galatasaray Lisesi bünyesinde başlayan Günaydın, 1955'te Haldun Dormen Cep Tiyatrosunda 'Papaz Kaçtı' adlı oyun ile profesyonel aktörlük hayatına başladı. 1960'da ilk sinema filminde oynayan Erol Günaydın, elli yıllık bir süre içinde çok sayıda filmin ve tiyatro oyununun yanı sıra TRT'de yayınlanan Çiçek Taksi adlı dizide de oynadı. Nasreddin Hoca tiplemesi, meddah gösterileri, Ayı Yogi seslendirmesi ve canlandırdığı diğer pek çok karakter günümüzün en tanınan ve kıdemli aktörlerinden biri haline gelmesini sağladı.

Gazeteci-yazar Emine Algan tarafından birkaç aylık bir süre içinde kendisiyle gerçekleştirilmiş bir nehir-söyleşi 2007 yılında 'İki Kalas Bir Heves' başlığı altında kitaplaştırıldı. Beyaz Melek adlı sinema filminde oynadı.


11 yıl önce