|

Eserlerini öğrenciler için sergiledi

Hat eserleriyle adından söz ettiren koleksiyoncu Ataullah Arvas, 64 yıldır biriktirdiği eserlerini öğrenciler için sergiledi.

İha
00:00 - 6/09/2014 Cumartesi
Güncelleme: 18:33 - 6/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Eserlerini öğrenciler için sergiledi
Eserlerini öğrenciler için sergiledi

Arvas, sergiden elde edilen gelirleri İhlas Vakfı''nın Samsun''daki öğrenci yurduna bağışlayacağını söyledi.

İhlas Vakfı''nın Samsun''da inşaatı devam etmekte olan yüksek öğrenim öğrenci yurduna yardım yapmak için İhlas Marmara Evleri 3 satış ofisinde hat sergisi açıldı. Hat eserleriyle adından söz ettiren koleksiyoncu Ataullah Arvas tarafından açılan sergi, hat sevenlerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Açılışa İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, Türkiye Gazetesi yazarlarından Rahim Er ve Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyesi Ali Gürsel Ovalı ve sanat severler katıldı.

Sergide eski Osmanlı, Türk ve İslam aleminin tanınmış hattatlarından başta Hacı Arif Efendi''nin talebesi Hattat Ahmet Refet Efendi''den, Muhammed Vehbi Efendi'ye ve son çağın büyük hattatlarından Hamit Aytaç''a ait eserler yer aldı. En çok hilye-i şeriflerden oluşan toplam 103 eser 100 ile 2 bin 500 TL arası değişim gösteriyor.

Koleksiyoncu Ataullah Arvas, 64 yılda biriktirdiği eserlerinin satışından kazanılan geliri, İhlas Vakfı''nın Samsun''da yapımı devam etmekte olan yüksek öğrenim öğrenci yurduna bağışlayacağını belirtti. Arvas, "Samsun''da yurt yapılıyor ama bu yurdun yapımının devam edebilmesi için belirli bir maddi güce ihtiyaç vardı. Bizim de bir şeyler yapmamız gerektiğine inandığım için yarım asırdan beridir biriktirdiğim bu eserleri sergiledim. Buradan gelen gelirle yurdun yapımına harcayacağız" dedi.

Hat sanatları sergisi 15 Eylül'e kadar devam edecek.

10 yıl önce