|

Eski film tadında İncesaz şarkıları

Söyledikleri şarkılarla gönüllerde yer eden müzik grubu İncesaz, dün ve önceki akşam İKSV Salon''da Türk filmleri ve dizi müzikleriyle müzikseverlerin gönlünü fethetti. Tamburi Murat Aydemir, İncesaz ekibi olarak müzik tarzlarının özellikle genç gruplar tarafından taklit edilmesinden memnun.

Harun Karaburç
00:00 - 26/10/2014 Sunday
Güncelleme: 21:35 - 25/10/2014 Saturday
Yeni Şafak
Eski film tadında İncesaz şarkıları
Eski film tadında İncesaz şarkıları

Bugüne kadar yaptıkları her albümle ruhumuza işleyen müziklere imza atan İncesaz, dün ve önceki akşam İKSV Salon''da sevenleriyle buluştu. Son albümleri Geçsin Günler''i bu yılın başlarında yayınlayan grup konserde Türk filmleri ve dizi müzikleriyle dolu bir repertuarla müzikseverlerin gönlünü fethetti. Konser bahanesiyle biz de İncesaz ekibiyle müziklerini konuştuk.

Tamburi Murat Aydemir, günümüzde çoğu grubun ve hatta ciddi müzisyenlerin bile beklentilerle yola çıktığını söylüyor. İncesaz''ı kurarken sadece sevdikleri müziği yapmak istediklerini belirten Aydemir, ''Zaman içinde kendi tarzımız ortaya çıktı ve insanlar bir müziği tarif ederken İncesaz gibi olsun demeye başladılar. Bizim hesapladığımız bir şey değildi ama hoş oldu. İncesaz kendi içini doldurdu. Etrafına da ışık saçtı. Genç gruplar İncesaz gibi besteler, düzenlemeler yapmaya başladı, mutluyuz'' diyor.

AMAÇ KALİTELİ MÜZİK

Kaliteli müziği insanlara duyurma noktasında bazı sorunların yaşandığını dile getiren grubun üyelerinden Orhan Onural şunları söylüyor: "Bir salon düşünün. Yanınızda da bir arkadaşınız var ve bir şeyler konuşmanız lazım ama herkes bağırarak konuşuyor. Siz sesinizi yükselttikçe herkes biraz daha yükseltiyor ve orası tımarhaneye dönüyor. Şu yolu seçebilirsiniz; 'Gel, içerideki odaya geçelim, sakin sakin birbirimizi duyalım.' Biz insanlara bunu teklif ediyoruz. Ama herkes bunu kabul etmiyor tabii ki. O ışığın altından ayrılmak istemiyor kimse."

İŞİMİZ EĞLENDİRMEK DEĞİL

Anadolu''da ve yurt dışında pek çok yerden konser tekliflerini aldıklarını söyleyen Onural, organizasyon sıkıntısı nedeniyle çoğu yere gidememekten şikayetçi. Burada organizasyon firmalarına ve belediyelere biraz görev düşüyor. Onural, ''Keşke biri çıksa bu mecrayı bize açsa. Eğer biz eğlence müziği yapıyor olsaydık böyle bir olanağı çok rahat bulurduk'' diyor.

KAYGISIZ MÜZİK YAPIYORUZ

Gruba geçtiğimiz yıl Eylül ayında katılan Ezgi Köker, ''Bir yıl içinde çok güzel deneyimler edindim, çok güzel insanlarla müzik yapmanın keyfini çıkarıyorum'' diyor. Kariyerine pop müzikle başlayan Bora Ebeoğlu, ''Cengiz olmasaydı, ben böyle bir kulvarda olmazdım'' diyor ve İncesaz''ın müzikalitesinin nerden geldiğini ''Aslında kaygısız müzik yapmak önemli. Bunu ticari anlamada söylemiyorum. Belirli kaygılarla yola çıktığınız zaman bazı kapılara kilit vurmuş oluyorsunuz. Ama kaygınız yoksa sadece kendinizi ifade etmek derdindeyseniz o zaman daha samimi, daha doğru ve daha doğal bir şey çıkıyor ortaya'' sözleriyle açıklıyor.

9 years ago