|

"Eskişehir Şiir Buluşması" başladı

"4. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması", 6 ülkeden şairlerin katılımıyla başladı.

Aa
00:00 - 10/10/2014 Cuma
Güncelleme: 11:05 - 10/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
"Eskişehir Şiir Buluşması" başladı
"Eskişehir Şiir Buluşması" başladı

Etkinliğin onur konuğu şair Ataol Behramoğlu buluşma kapsamında Özdilek Sanat Merkezi'nde düzenlediği imza gününde yaptığı açıklamada, etkinliğe emeğe geçen herkese teşekkür etti. Eskişehir'e ve Türkiye'ye yakışan bir etkinlik olduğunu vurgulayan Behramoğlu, şöyle konuştu:

"Özellikle başka ülkelerden gelen şairler için Türkiye'nin gerçek imajını görme bakımından bu gibi etkinlikler çok önemli. Çünkü ülke dışında iletişim araçlarının bütün olanaklarına rağmen Türkiye konusunda son derece olumsuz yargılar var. Dışarıdan gelen arkadaşlarla konuştuğumuz da bunu hep görüyoruz, şok oluyorlar. Sevgili Yılmaz hocamızın oluşturduğu bu güzel kentimizde Tepebaşı Belediyesinin öncülüğünde bu etkinliğin gerçekleşmesi son derece önemli. Çok mutluyum. Gördüğümüz ilgi de giderek daha da artacaktır."

İlk şiir kitabının 1954 yılında yayımlandığını dile getiren Behramoğlu, 50. sanat yılı olması nedeniyle önümüzdeki iki yılın "Yarım Yüzyılda Şiir Yürüyüşü" başlığıyla kutlanacağını ifade etti.

Eskişehir Uluslararası Şiir Buluşması'nın Direktörü ve şair Haydar Ergülen ise etkinliğin Tepebaşı Belediyesinin desteğiyle düzenlendiğini bildirdi.

Eskişehir'in festival şehri olduğunu belirten Ergülen, "Tepebaşı Belediyesinin katkılarıyla dört yıldır dünyadan ve Türkiye'den çağırdığımız 25-30 arası şairle dört gün süren bir şiir buluşması düzenliyoruz" dedi.

Filistinli şairin etkinliğe katılamayacağını vurgulayan Ergülen, "Filistinli şair arkadaşımıza, son olaylardan dolayı İsrail hükümeti vize vermediği için katılamayacak. Almanya, Hindistan, Fransa, Galler, Portekiz ve İtalya'dan uluslararası şairler katılacak etkinliğimize. Yine Türkiye ve Eskişehir'den ulusal şairlerimiz katılacak" şeklinde konuştu.

10 yıl önce