|

Fayrap, Gazze kapağıyla çıktı!

Popülist edebiyat dergisi Fayrap''ın 63. sayısı raflarda yerini aldı. Ağustos sayısının kapağı, geçtiğimiz Ramazan ayından bu yana İsrail''in saldırıları nedeniyle Gazze''ye özgürlük diyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 25/08/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:19 - 25/08/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Fayrap, Gazze kapağıyla çıktı!
Fayrap, Gazze kapağıyla çıktı!

Gazze Şifa Hastanesi''ndeki takdire şayan gayretleri kamuoyuna yansıyan Norveç''li doktor Mads Gilbert''in mektubu Elyesa Koytak''ın tercümesiyle okuru karşılıyor. Abdullah Kibritçi''nin İHH başkanı Bülent Yıldırım''la röportajı Gazze konusunda birincil kaynaktan bilgiler veriyor. Fazıl Baş''ın ''Varsa bir zafer haberiniz'' başlıklı yazısı Gazze gündemiyle alakalı her türlü paylaşıma sahne olan sosyal medyanın neye hizmet ettiğini sorguluyor.

Cihan Aktaş Fayrap''ta

Derginin bu sayısında usta hikayeci Cihan Aktaş''ın ''Üç kişi beş kişi hepimiz'' adlı uzun hikayesi, okuyucuyu insan varoluşunun ve psikolojisinin derinlerinde dolaşmaya davet ediyor.

Bu sayının şiirleri şunlar: Hakan Arslanbenzer''den hem naat hem münacaat olarak okunabilecek ''Sevdim'', Mehmet Efe''den ''Oruç aşısı'', Elyesa Koytak''tan ''Siper'', Murat Küçükçifçi''den ''Hepsinin sebebi'', Özgür İren Bayram''dan ''An'', Eray Sarıçam''dan ''Korna sesleri ya da nedir sanat'', Rasim Demirtaş''tan ''Çağa kaside ya da balat'' ve Muhammed Şahin''den ''Ben büyüdükçe bozuldu dünya''.

Hakan Arslanbenzer''in Mülahazat defterinde bu ay Gazze kitapları var. Yeni çıkan Japonya dergisi ve Selçuk Mülayim''in İslam sanatı üzerine çalışmaları defterin diğer misafirleri.

Melek Arslanbenzer, bir diğer sevilen hikayeci Yıldız Ramazanoğlu''nun ''Çiçekli Bir Boşluk'' adlı son kitabını konu edindi. Hakan Arslanbenzer, ''Enis Akın''ın dedikodularını tashih çabası'' yazısında edebiyat dünyasındaki polemiklere dair kapsayıcı bir müdahalede bulundu. Elyesa Koytak Ramazan üzerine yazısıyla, Yeprem Türk Stkların siyasi işlevine dair değinisiyle dergiye katkıda bulunan diğer isimler.


10 yıl önce