|

Fayrap, Neşet Ertaş'ı selamlıyor!

Popülist edebiyat dergisi Fayrap, Haziran (73) sayısıyla, 2012 yılında kaybettiğimiz bozkırın tezenesi Neşet Ertaş'a selam gönderiyor.

Yeni Şafak
07:50 - 2/06/2015 الثلاثاء
Güncelleme: 07:55 - 2/06/2015 الثلاثاء
Yeni Şafak

Usta müzisyenin hayat hikayesini, Mustafa Nezihi Pesen yazdı: “Sazını çalarken kendinden geçen bir ustanın oğlu”. Mehmet Aycı'nın “Bir İçli Türkiye” yazısı, sanatçının ülkesiyle olan derin bağını ele alıyor. Yahya Arslan, müziğinin günlük hayat içerisinde edindiği yere işaret ediyor.



Fayrap'ın bu sayısı, Eren Safi'nin Nisan sayısında bıraktığı yerden açılıyor: “Allah rızası için şiir” başlıklı devam yazısında şair, mevcut kültür ortamında sağ ve sol cenah edebiyat dergilerinin kapsamlı bir manzarasını sunuyor.



Haziran sayısının şiirleri şöyle: Ceylan Öztürk'ten “Sultançiftlik kadar bir çiçek”, Hakan Kalkan'dan “Mahzun olmayacaksan korkma” ve Selman Ertaş'tan “Kan sıçramak”.



Hikayeler: Bülent Ayyıldız'dan “Su gibi ol”, Ömer Çelik'ten “Bir masanın etrafında” ve Yavuz Ahmet'ten “Uğur Bekçisi”.



Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Fayrap'a konuştu


Elyesa Koytak, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'le şiir festivali ve kültürel hizmetler üzerine samimi bir söyleşi gerçekleştirdi.



Üsküdar şiir festivaline katılan yabancı şairlerden Balazs Szöllösy, Fayrap'la konuştu. “Şair dilin uç beyidir” diyen Macar şair, kendi ülkesindeki şiir ortamını enine boyuna anlattı.



Fayrap'ın Haziran sayısı söyleşi bakımından hayli zengin. Yakın zamanda ilk şiir kitabını yayımlayan Ömer Yalçınova, Fazıl Baş'ın sorularını cevaplandırdı. “Türk şiirinin kötülükten doğmadığını biliyorum” diyen şair, şiir macerasını ve günümüz şiir ortamına nasıl baktığını anlatıyor.



Şiir yazıları


Fayrap, şiir eleştirisinde çizgisini koruyor. Ömer Yalçınova'nın kitabı “Ömer'in Çatılan Kaşları”'nı, Eray Sarıçam değerlendirdi. Esma Güneş, “Neden hicviye yazmıyoruz?” yazısında şairler ile mevcut siyasi sistem arasındaki ilişkiye dikkat çekiyor. Elyesa Koytak, “Anlamın Kıyameti” başlıklı yazısında, şair Osman Çakmakçı'nın bir yazısı üzerinden deneysel şiir anlayışına temelinden bir eleştiri getiriyor.



Fayrap devriyesi Haziran ayında da yoluna devam ediyor.

İtibar, Muhafazakar Düşünce, Dergah, Varlık

ve

Aşkar

dergilerinin son sayılarındaki ürünler değerlendirmeden geçirildi.











#Fayrap
#Neşet Ertaş
#Hilmi Türkmen
٪d سنوات قبل