|

Filmleri film yapan şarkıların konseri

Al Yazmalım, Dila Hatun, Çiçek Abbas gibi filmlerin müziklerini yapan usta sanatçı Cahit Berkay, Türk sineması tarihinin son yarım yüzyılına damgasını vuran eserlerinden oluşan bir konser verecek

00:00 - 5/10/2011 Çarşamba
Güncelleme: 21:37 - 4/10/2011 Salı
Yeni Şafak
Filmleri film yapan şarkıların konseri
Filmleri film yapan şarkıların konseri

Türk sinemasında “film müziği” dendiğinde akla gelen ilk isim olan Cahit Berkay, Başakşehir Kültür Merkezi'nde bir konser verecek. Türk sineması tarihinin son yarım yüzyılına damgasını vuran usta müzisyen konserde, Türkan Şoray, Kadir İnanır ve Ahmet Mekin'in başrollerini paylaştığı “Selvi Boylım Al Yazmalım” olmak üzere “Devlerin Aşkı”, “Dila Hatun”, “Bodrum Hakimi”, “Kırık bir Aşk Hikayesi”, “Davaro”, “Av” ve “Çiçek Abbas” gibi sinema severlerin zihinlerine kazınmış pek çok efsane filmin müziklerini seslendirecek. Konser 8 Ekim Cumartesi akşamı saat 20.00'da başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nce düzenlenen, Kültür A.Ş. tarafından organize edilen konseri, tüm İstanbullular ücretsiz izleyebilecek.Moğollar isimli müzik grubu dışında bireysel çalışmalar yürüten Berkay, 1978'de "Fırat'ın Cinleri", 1982'de "Kırık bir aşk hikâyesi", 1991'de "Gizli yüz" filim müzikleri ile Altın Portakal ödülünü almıştı. Bugün 200'den fazla uzun metrajlı filim müziği ve birçok dizi müziğinin altında Cahit Berkay'ın imzası bulunmaktadır.


13 yıl önce