|

Gazeteciler ödüllerini aldı

Beykoz Belediyesi''nin 24 Temmuz Basın Bayramı ve Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlediği 'Gazeteci Gözüyle Ramazan' konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren gazeteciler düzenlenen törende ödüllerine kavuştu.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 2/08/2014 السبت
Güncelleme: 21:49 - 2/08/2014 السبت
Yeni Şafak
Gazeteciler ödüllerini aldı
Gazeteciler ödüllerini aldı

Yarışmada Jüri özel ödülü Gazze'de İsrail'in vahşi saldırıları altında canları pahasına  görev yapan gazetecilere verildi.

Beykoz Belediyesi''nin 24 Temmuz Basın Bayramı ve Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlediği 'Gazeteci Gözüyle Ramazan' konulu fotoğraf yarışmasının sonuçları belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri'nde iftar programının ardından düzenlenen törene Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, gazeteciler ve davetliler katıldı.

Prestij kitapta toplanacak

Haziran ayında startı verilen fotoğraf yarışmasına 80 gazeteci dünyanın dört bir köşesinde çektiği 300 fotoğrafla katıldı. Sadece gazetecilerin katılımıyla sınırlı olan yarışmaya katılan eserler gazeteci yine gazetecilerden oluşan 7 jüri üyesi tarafından değerlendirildi.

Jürinin seçimiyle 50 eser sergilenmeye değer bulundu. Toplam 13 fotoğrafa ise gecede ödül verildi. Yarışmaya başvuran eserler arasından sergilenmeye değer görülenler bir prestij kitapta toplanarak kalıcı hale getirilecek.

Yarışamaya ev sahipliği yapan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek törende yaptığı konuşmada  ''Basın Bayramı'nın Ramazan ayında olması farklı bir çağrışım oluşturdu. Biz de gazeteciler gözü ile Ramazan nasıl gözüküyor dedik ve bir yarışma düzenledik. Fotoğraf bir sanat ve birbirinden harika fotoğraflar geldi. 300 güzel fotoğrafın içinden  en iyilerini belirlemenin jüri açısından hiç kolay olmadığını düşünüyorum. Yarışmaya birbirinden güzel fotoğraflarla katılan ve emek gösteren gazetecilerimizi kutluyorum' dedi.

Başkan Yücel Çelikbilek Ramazan Ayı içinde ilçede 100 bin kişilik iftar verdiklerini kaydederek sokak iftarlarıyla insanların ayağına giderek toplumda kaybolmaya başlayan komşuluğu canlandırdıklarını söyledi. Başkan Çelikbilek ''Önemli olan aç karınları doyurmak değil insanların mutlu olduğunu görmek'' diyerek her akşam 3-4 noktada ilçe sakinlerini bir araya getirdiklerini söyledi.

Gazze''ye Dua Çağrısı

İsrail zulmü altında ezilen Gazzeli''lere dualarıyla destek olmak için teravih ve dua programı düzenlediklerini ifade eden Başkan Çelikbilek: ''Gazze''de yaşanan acılara duyarsız kalmak mümkün değil. Tarihi Beykoz Çayırı''nda 5-10 bin kişinin katılımıyla teravih namazı ve dua programı organize ettik. Şu anda fiili olarak oraya gidip acılarına ortak olamıyoruz. İzin vermiyorlar. Bari hiç değilse dua edelim. Teravih namazından sonra hep birlikte Gazzeli kardeşlerimiz için dua edeceğiz. Ardından sahur ikramımı olacak. Hiç kimsenin, Müslümanların mübarek aylarda huzurlarını kaçırmaya hakkı yok. Tüm duyarlı vatandaşları bekliyorum'' diyerek çağrıda bulundu.

Yarışmada birincilik ödülü Sabah Gazetesi ve A Haber Muğla Temsilcisi Kenan Gürbüz, ikincilik ödülü İhlas Haber Ajansı (İHA) Foto Muhabiri İsmail Coşkun, üçüncülük ödülü ise Türkiye Gazetesi Muhabiri Osman Sağırlı''nın oldu.

Jüri özel ödülü ise Gazze''de görev yapan tüm gazeteciler adına Star TV İstihbarat Şefi Muharrem Çağlar''a takdim edildi.

Birincilik ödülü alan Kenan Gürbüz ise Gazze''de masum insanların, çocukların ve kadınların ölmediği bir dünya temennisiyle başladığı konuşmasında: ''Bu fotoğrafı Muğla''da bir aş evinde çektim. Temel amacım iftar mutluluğunu yakalamaktı. Yaklaşık 30-40 kare fotoğraf çektim. Fotoğrafta 80- 90''lı yaşlarda yemek alan yaşlı amcanın mutluluğunu objektife yansıttım. Ödül getiren bir fotoğrafa oldu. Yarışmayı düzenleyen Beykoz Belediyesine teşekkür ediyor, fotoğrafçıları onurlandıran bu organizasyonların artmasın diliyorum'' şeklinde duygularını yansıttı.

Konuşmaların ardından Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek yarışmada dereceye giren gazetecilere plaket ve ödüllerini takdim etti. Gecenin sonunda yarışmaya katılan gazeteciler ve davetlilerle birlikte aile fotoğrafı çekildi.

BİRİNCİLİK:

Kenan Gürbüz

İKİNCİLİK:

İsmail Coşkun

ÜÇÜNCÜLÜK:

Osman Sağırlı

MANSİYONLAR

1-  TANER YENER  / DOĞAN HABER AJANSI

2- METİN ARABACI / SABAH GAZETESİ

3- YALÇIN BEL / SÖZCÜ GAZETESİ

4-ATILGAN ÖZDİL / ANADOLU AJANSI

5-AYŞE ÇAKMAK / TAKA GAZETESİ

6-GÜRHAN DEMİRTAŞ/ FLAŞ HABER

7- BERK ÖZKAN / ANADOLU AJANSI

8-EMRAH GÜREL / EPA

9-FATİH ULAŞ / SABAH GAZETESİ

10- YUNUS MERMERTAŞ/ KARADENİZ GAZETESİ

٪d سنوات قبل