|

Gençler yazı serüvenini anlattı

TYB Konya Şubesi''nin düzenlediği programda Mahalle Mektebi Dergisi''nin Yayın Yönetmeni Ulvi Kübilay Dündar''ın yönetiminde genç yazarlar ''Edebiyat, Gençlik ve Hayat'' konulu söyleşide konuştu

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 29/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:43 - 29/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Gençler yazı serüvenini anlattı
Gençler yazı serüvenini anlattı

Genç yazarlar, kendilerinin birer yazar olarak yetişmelerinde ve kişilik bulmalarında TYB Konya Şubesi''nin ve Abdullah Harmancı, Mehmet Harmancı, Vural Kaya, Ulvi Kübilay Dündar, Hasan Arslan, Mehmet Kahraman gibi Konyalı yazarların ve Mahalle Mektebi dergisinin çok büyük etkisi ve katkısı olduğunu söylediler. Her yazarın yazma işine kendi başına yazarak başladığını söyleyen genç yazarlar, Konya''da bir dergi etrafında kendilerini ifade etmelerinin kardeşlik, arkadaşlık, dostluk, sabır, dua, paylaşma ve yardımlaşma duygularını geliştirdiğini söylediler. Sosyal medyada yazı patlaması ve karmaşasının yaşandığı bir dünyada farklı yazarları tanıma ve okuma fırsatı yakaladıklarını belirten gençler, kendilerinin de Mahalle Mektebi potasında olgunlaşarak nitelikli, özgün ve farklı yazılar yazabildiklerini ifade ettiler.

KONYA''DA OLMAK TAŞRADA OLMAK DEĞİLDİR

Genç yazarlar, merkezde olmanın avantajları yanında dezavantajlarının da olduğunun unutulmaması gerektiğini ve Konya''nın bu noktada İstanbul''a göre taşra olması yanında, güçlü edebiyatçılarıyla merkez bir şehir konumda bulunduğuna işaret ettiler. Son olarak kürsüye gelen ve Ulvi Kubilay Dündar''ı tebrik eden TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu da, dergicilik işinin kafası karışan insanların işi olduğunu belirterek, bu kafa karışıklığının en güzel neticesinin de sağlam cümleler kuran gençlerin yetişmesiyle alındığını söyledi. Gençlere Konya''da bulundukları için çok şanslı olduklarını söyleyen Köseoğlu, ''Bugün sizlere ağabeylik eden bu insanları nasıl güzel anılarla anıyorsanız, yarın da her birinizin böyle anılacağına inanıyorum. Konya''da olmak, taşrada olmak değil, kültür ve medeniyetin ortasında olmaktır'' diye kaydetti.

10 yıl önce