|

Gençlere hodri meydan

Sanat hayatının 55. yılını Birikimler sergisiyle kutlayan Gültekin Çizgen, bir yıl boyunca her gün fotoğraf çekti. Bu çalışmasıyla gençlere meydan okuduğunu söyleyen Çizgen, ''74 yaşındaki bir adam bu sergiyi açtıysa gençler de yapabilir'' diyor.

Aysel Yaşa
00:00 - 19/10/2014 Pazar
Güncelleme: 23:11 - 18/10/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Gençlere hodri meydan
Gençlere hodri meydan

Fotoğraf sanatında 55. yılını kutlayan Gültekin Çizgen Birikimler isimli sıradışı sergisiyle 31 Ekim''e kadar Galeri Işık Teşvikiye''de sanatseverlerle buluşuyor. Sergide Çizgen''in klasik eserlerinin yanı sıra 1 Ocak 2014''ten başlayarak her gün fotoğrafladığı kareler yer alıyor.

HAYATI BİRİKTİRİN

Sanatçının 55 yıllık birikimini de yansıtan sergide modern teknoloji kullanarak oluşturulan portfolyolar ve fotoğraflar sergileniyor. 74 yaşındaki Çizgen, bu çalışmayla gençlere hodri meydan dediğini söylüyor: ''74 yaşında bir adam her gün dışarı çıktı ve hikâyeler bulup onları fotoğrafladı. Hodri meydandan kastım onlara örnek olmak. Çıkın dışarı ve fotoğraflayın. Hayat akıyor, biriktirin demek istedim.'' Farklı albümler şeklinde kafasında oluşturduğu taslaktan yola çıkarak, sokaklarda dolaşan Çizgen''in kareleri arasında şehre dair birçok detay var.

MEKÂN ARAMAM

Bir fotoğrafçının her durumda işini yapmaya devam edebileceğini söyleyen Çizgen ''Hayatım boyunca sadece bu mesleği yaptım ve başka hiç bir işle uğraşmadım. Çünkü sanat dışında herhangi bir yaşam biçimi öğrenmeyi beceremedim. Her şart altında fotoğraf çekilebilir, bunun için zaman ya da mekan aramaya ve yaratmaya gerek yok'' diyor.

ON ÜÇ ÜLKEDE SERGİ AÇTI

1940 İstanbul doğumlu Gültekin Çizgen, sanat yaşamında fotoğraf, illüstrasyon ve sanatsal cam üretti. Yurt dışında da tanınan bir fotoğraf sanatçısı olan Çizgen''in eserleri 13 ayrı ülkede sergilendi.

10 yıl önce