|

Gençlik orkestrası avrupa yolunda

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, bu akşam Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi''nde müzikseverlerle bir araya geliyor. Orkestra, Türkiye''deki konserlerin ardından Avrupa turuna çıkıyor.

Harun Karaburç
00:00 - 23/09/2014 Salı
Güncelleme: 22:50 - 22/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Gençlik orkestrası avrupa yolunda
Gençlik orkestrası avrupa yolunda

Cem Mansur tarafından 2007 yılında kurulan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, bu akşam 21:00''de Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi''nde sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Ülkenin tüm konservatuarlarından her yıl sınavla belirlenen 16-22 yaş arasındaki 100 müzisyenden oluşan orkestra, bugüne kadar verdiği konserlerle büyük beğeni kazanıyor.

ENERJİLERİ BÜYÜLÜYOR

Avrupa''nın önemli konser salonlarında da sahneye çıkan orkestra, dinleyicileri teknik düzeyleri ve şaşırtıcı enerjileriyle büyülüyorlar. Bayerischer Rundfunk ve Deutsche Welle radyoları tarafından konserleri kaydedilen ve yayınlanan TGFO, müziğin sosyal yönüyle ilgili çalışmalar da yapıyor, özellikle ''Demokrasi Laboratuarı''nda Cem Mansur, orkestra ve dinleyicileri orkestra metaforuyla birlikte yaşam, liderlik, sorumluluk ve toplumsal barış konusunda renkli bir yolculuğa çıkarıyor.

GÖÇMENLİK ÜZERİNE

TGFO, Türkiye''deki konserlerinin ardından Avrupa Birliği Dönem Başkanı olan İtalya''nın en prestijli sahnelerine dünyanın önde gelen orkestralarıyla aynı sahneyi paylaşacak. Orkestranın gelecek konser takvimi ise şöyle: 26 Eylül Bologna Auditorium Manzoni, 27 Eylül Rovigo, 29 Eylül Roma, 1 Ekim Milano Auditoriumu, 3 ve 4 Ekim Bad Woerishofen Almanya ''Uluslar Festivali''. Berlin''de, vereceği bir konsere ek olarak bu şehrin göçmen toplumlarına yönelik açıklamalı provalar ve seminerler (''Demokrasi Laboratuarı'') gerçekleştirecek olan orkestra, çok önem verdiği, Türk toplumlarını yaşadıkları ülkelerdeki kültürel ortamla bir araya getirme misyonuna da hizmet etmiş olacak.


10 yıl önce