|

Görme engelliler için ünlüler kitap okudu

Aralarında Nilgün Belgün, Sunay Akın ve Defne Yalnız''ın da bulunduğu sanatçıların seslendirdiği kitap, görme engelliler için ''sesli kitap'' haline getirilmesi amacıyla sahnede kaydedildi.

İha
00:00 - 9/09/2014 Salı
Güncelleme: 12:43 - 9/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Görme engelliler için ünlüler kitap okudu
Görme engelliler için ünlüler kitap okudu

Beylikdüzü Belediyesi'nin düzenlediği "Barış ve Sevgi Buluşmaları" etkinliği çerçevesinde "Dünya Okuma Yazma Günü"ne özel bir projeyle Cumhuriyet Caddesi Etkinlik alanında kutlandı. Görme engellilerin bulunduğu etkinlikte Rıchard Bach''ın ''Martı'' kitabı onlar için ünlüler tarafından bir bölümü okundu. Aralarında Nilgün Belgün, Sunay Akın, Ahu Özyurt, Sayım Çınar, Defne Yalnız, Erhan Bayladı ve projenin moderatörü Korhan Abay gibi ünlü isimlerin sahnede okuduğu kitap, montajı yapıldıktan sonra ''sesli kitap'' haline getirilmesi amaçlandı.

''TÜRKİYE''DE İLK DEFA YAPILIYOR''

Etkinliğin ev sahipliğini yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu''da kitabın bir bölümünü seslendirdi. Kitap okurken çok heyecanlandığını söyleyen Başkan İmamoğlu, birçok ünlünün engelliler için kitap okuduğunu hatırlatarak, ''Gazeteci, yazar, ünlü sanatçı, milletvekili katıldı. Bir kitap okuyarak görme engelli insanlarımıza sesimizle ulaşmak istedik. Duyduğumuz ve öğrendiğimiz kadarıyla da bu tür etkinlik daha önce yapılmamıştı. Türkiye''de bir ilk diye biliyorum. Bu anlamda sesli kütüphanelerde yer alacağını düşünüyorum'' dedi.

''BİZİM İÇİN DE BİR ŞEY YAPILMASINI İSTERİM''

Tekerlekli sandalyesiyle ünlülerin sesinden kitap dinleyen Zekiye Kara adlı vatandaş, ''İmkanı olmayan kişiler için harika olduğunu düşünüyorum. Göremediği bir şeyi dinleyerek görüyor. Tek başına imkanı yoktur. Harika olduğun düşünüyorum. Bizim için de bir şey yapılmasını isterim'' diye konuştu.

Ünlülerin seslendirdiği ''sesli kitap'' birçok kütüphanenin raflarını süsleyecek.

10 yıl önce