|

Haris Alexiou İstanbul''a geliyor

Türkiye''de en sevilen yabancı sanatçılardan Haris Alexiou, iki yıldır konserlerinde kendisine eşlik eden Nouveau Sextet grubu ile bu yıl 5.''si düzenlenen Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında 7 Kasım''da İstanbul Kongre Merkezi''nde İstanbullularla buluşacak

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 22/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 11:46 - 22/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Haris Alexiou İstanbul''a geliyor
Haris Alexiou İstanbul''a geliyor

Mutluluğu ve kederi, umudu ve acıyı, aşkı ve kaybetmeyi, zamanın ötesine uzanan şarkılarında ustaca anlatan Yunan müziğinin muhteşem sesi Haris Alexiou, Yunanistan''ın en başarılı solo müzisyenlerinden oluşan Nouveau Sextet grubu ile 5. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında 7 Kasım 2014, Cuma akşamı İstanbul Kongre Merkezi''nde unutulmaz bir konsere imza atacak.

30 platin ve 13 altın plak sahibi olan Haris Alexiou, Rebetiko ve Yunan halk müziği dalında seslendirdiği şarkılarla dünya çapında tanınıyor. Türkçe''ye uyarlanan ve Sezen Aksu''dan Yeni Türkü''ye birçok ünlü isim ve grup tarafından seslendirilen ''Olmasa Mektubun'', ''Maskeli Balo'' ve ''Telli Telli'' gibi unutulmaz parçalara imza atan Haris Alexiou, Ege''den göç eden bir ailenin çocuğu olması nedeniyle özellikle İzmir ezgilerine aşina bir sanatçı…

En sevilen şarkılarını seslendirecek

Türkiye''nin birçok yerinde konser veren sanatçı, 7 Kasım akşamı en sevilen şarkılarını yepyeni bir tarz ile yorumlayacak. Haris Alexiou, Nouveau Sextet ile ''Mia pista apo fosforo'', ''I sinavlia'', ''Zilia Mou'', ''Teli Teli'' gibi şarkılarının yanı sıra ''Ola se thimizoun'', ''Mia ine I ousia'', ''Di'' efhon'' gibi eski parçalarını da seslendirecek.

Türkiye''den pek çok sanatçı ile ortak projelere imza atan ve Türkiye''de de geniş bir hayran kitlesi bulunan Haris Alexiou, kendi şarkılarını yazmaya başlamadan önce Yunanistan''ın en ünlü çağdaş bestecilerinin kendisi için yazdığı parçaları ile üne kavuşmuştu.

Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamındaki etkinliğin biletleri Biletix gişeleri ve www.biletix.com''da satışa sunuldu.

10 yıl önce