|

Havsala, Ayşe Şasa'yı yad ediyor

Havsala Dergisi'nin 5. Sayısı, 'Yabancılaşma ve Öz'e Dönüş' kapak yazısıyla okuyucusunun karşısına çıktı. Dergi bu sayısında, Ayşe Şasa'nın 'Delilik Ülkesinden Notlar' adlı eserini tavsiye ediyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 19/09/2014 Cuma
Güncelleme: 14:57 - 19/09/2014 Cuma
Yeni Şafak
Havsala, Ayşe Şasa'yı yad ediyor
Havsala, Ayşe Şasa'yı yad ediyor

Aksiyon, fikir, edebiyat dergisi olan Havsala, ekim-kasım sayısı ile okuyucusunun karşısına çıkıyor.

Havsala 5. sayıda neler var?

Bu sayıda genç ruhlardan; Aleyda Jeneska, Ahmed Musab, Betül İzgöer, Gürsel Tanrıverdi, Maşide Kurumahmut, Ahmet Hikmet, Bayram Küçük, Ömer Lekesiz, M. Taha İnci, Fatih Mercantaşı ve Kadir Günyol var.

Şiirlerde;
Aleyda Jeneska, 'Gençken Işık ve Sır' başlıklı şiirinde 'Bilirsin hep sevdim böyle ağıtsızca ağulu yaralardan' diyerek geliyor. Ahmed Musab, 'Aklı Bulunca Buldukça Çok Oldu' başlıklı şiiriyle geliyor. İlginç hikâyeleriyle Betül İzgöer, okuyucuya 'Neşeli Şizofren'i sunuyor.
Denemelerde;
'Yabancılaşma ve Öz'e Dönüş' başlıklı yazı ise Gürsel Tanrıverdi'ye ait. 'İslam coğrafyasındaki

türedi birtakım hareketlerin silahlarını düşmana doğrultması gerekirken, kendi Müslüman halkına doğrultması neyle izâh edilebilir?' sorusu üzerinden bu meseleyi sorguluyor. Ahmed Musab, 'Çıplak Ayaklı Filozof' başlıklı yazısında Sokrates üzerinden 'sorgulama'yı sorgulamak gerektiğini dillendiriyor ve bunu yazısında sorguluyor.

'Saadetimiz için Allah Rızası' başlıklı yazısıyla; her ne yapıyorsak yapalım Allah'ın rızasını gütmeden yaptığımız her işin boşa gideceğini söylüyor Maşide Kurumahmut. Ahmet Hikmet, yedi güzel adamdan inciler sunuyor 'Sayısız Güzel Adamlara' başlıklı yazısıyla. Bayram Küçük 'Bir Filozof/Mütefekkir olarak Hz. İbrahim' başlıklı yazısında Hz İbrahim'i başka bir açıdan değerlendiriyor. 'Adı Kudüs olan o tutsak geline muhtaç olduğu Allah'ın selamını ulaştırma şerefine erenlerden biri neden siz olmayasınız?' diyen Ömer Lekesiz, 'Elem Yolu Kudüs' başlıklı yazısıyla Kudüs şehrinde dolaşıyor, dolaştırıyor.

Ayşe Şasa tedavi gördüğü hastanede 16.06.2014 tarihinde vefat etmişti. Onun anısına M. Taha İnci, 'Delilik Ülkesinden Notlar' adlı eserini tavsiye ediyor ve Muhiddin Arabi ile olan yolculuğundan bahsediyor.

Kültür ve Sanat'ta;
Derginin kültür-sanat işçisi Fatih Mercantaşı, yine güzel kültür-sanat haberleri ve film tavsiyeleriyle dergiyi süslüyor.

'Postmodern Kaos ve Sinema' başlıklı yazısıyla Kadir Günyol, 'Modern Düşüncenin Doğuşu', 'Postmodernite ve Freud Düşüncesi', 'Postmodern Estetik ve Değişen Film Anlayışı' başıklarıyla sinemada postmodern süreci anlatıyor.

'Yabancılaşma ve Öz'e Dönüş' kapak yazısıyla okurların karşısına çıkan Havsala Dergisi bugün itibari ile Üsküdar Sahaf Festivali'nde olacak.

10 yıl önce