|

Her gün saat 12.00'de şiir okunacak

Nilüfer Belediyesine ait yeni hizmet binasının inşaatı tamamlandığında, kasımdan itibaren yapının önündeki meydanda oluşturulacak kulede her gün 12.00'de şiir seslendirilecek.

Aa
00:00 - 25/08/2014 Pazartesi
Güncelleme: 11:30 - 25/08/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Her gün saat 12.00'de şiir okunacak
Her gün saat 12.00'de şiir okunacak

Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,görevini 1999 yılından bu yana sürdürdüğünü belirterek, seçildikten sonra bir süre barakada hizmet verdiklerini söyledi.

"O dönem halkımıza, belediye bütçesinden kaynak ayırmadan yeni hizmet binası kazandırma sözü vermiştim" diyen Bozbey, sözünü tuttuğunu, belediye bütçesinden para harcamadan 21 bin metrekarelik alandaki yeni hizmet binasını tamamlama aşamasına geldiklerini anlattı.

Türkiye'de örnek teşkil edecek, modern ve özellikli belediye binasının inşasına İhsaniye Mahallesi'nde devam ettiklerini kaydeden Bozbey, binayı kasımda hizmete açmayı planladıklarını dile getirdi.

"Kat karşılığı" yöntemiyle yapılan binanın sadece iç donanımına harcama yaptıkları bilgisini veren Bozbey, "Burası, Türkiye'ye sunmak istediğimiz rol modelin aynası olacak. Hizmet birimlerimizin yanı sıra içinde Türkiye'de eşi benzeri olmayan meclis ve sergi salonu, basın merkezi yer alıyor. Ayrıca binamızın önünde 17 bin metrekarelik 'demokrasi alanı' yani meydanımız var. Meydanın üzerinde özel süs havuzu, altında 500 araçlık otopark bulunuyor" diye konuştu.

"Demokrasi alanı"nda şiir kulesi

Bozbey, yeni binada geleceğe ışık tutmak ve Türkiye'de ilke imza atmak istediklerini vurguladı.

Geçmişte, "Türkiye'nin ilk şiir kütüphanesi"ni kurduklarını hatırlatan Bozbey, şöyle konuştu:

"Yeni meydanımızda 'saat kulesi' dediğimiz alan var. Uzun süredir tartışıyoruz, 'Bu alanda nasıl bir şey yapalım, farklılık yapalım?' diye. Bu konuda yaptığımız değerlendirmede yine Türkiye'de ilki gerçekleştirmenin başlangıcındayız. Buraya bir tasarım yaptırıyoruz. Bu tasarım sonucu çıkacak yapıyı, saat kulesinin oraya yerleştireceğiz. Saat kulesi olacak ama bir işlev daha katacağız oraya. 365 gün saat tam 12.00'de bir görevli kuleye çıkıp şiir okuyacak. Özel günlerde, özel şairlerin doğum günü ya da ölüm yıllarında, onlarla ilgili şiirler de okunacak. Yağmur da kar da yağsa burada 365 gün, saat 12.00'de şiir okunacak. Belki 5-10 sene sonra insanlarımız çevreden buraya gelerek, 'bugün hangi şiir okunacak?' diye o saatte merakla bekleyecek."

Mustafa Bozbey, yeni binanın açılış töreninde ilk şiiri okuyacak kişiyi belirleme çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

10 yıl önce