|

II. Bayezid Hamamı müze oldu

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ve İstanbul Valiliği'nin iş birliğiyle restorasyonu tamamlanan II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi, "Yıldız Sarayı'ndan İstanbul Üniversitesi'ne" sergisiyle sanatseverlerle buluştu. Restorasyonu tamamlanan "II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi" ile "Yıldız Sarayı'ndan İstanbul Üniversitesi'ne" sergisi eş zamanlı açıldı.

Yeni Şafak
09:22 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 07:10 - 27/05/2015 Çarşamba
AA

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü içindeki II. Bayezid Hamamı'nda düzenlenen açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak, üniversitenin kimliğini ve geçmişten geleceğe kültürünü taşıyacak sorumluluk içinde bu hizmetin gerçekleştirildiğini söyledi.



Üniversitenin milletin bağrından çıktığını dile getiren Ak, "Üniversitemiz, milletiyle devletiyle bütünleşmiş bir üniversite. Toplumla kaynaşmış, toplumun tüm kurumlarıyla iş birliği içinde, paydaşlık düşüncesi içinde sorumluluklarını yerine getirmeye çalışıyor. Bunun en güzel örneklerinden birisi burada. Akademik birikimle sosyal, idari, cömert ve sorumluluk sahibi insanlarımızın iş birliğiyle sonuçlanmış olan iki güzel eser var burada" dedi.



Projede katkıları bulunan eski İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet de Türkiye'nin en hızlı restorasyonlarından birinin yapıldığını belirterek, "Üniversitelerin müzeleri toplumun çok dikkatle baktığı ve takip ettiği birimler ve kurumlardır. İÜ olarak o kadar büyük tarihi zenginliklere sahibiz ki, gördüğünüz II. Bayezid Hamamı bunun sadece bir parçası ama çok güzel bir örneği" diye konuştu.



Tarihi eserlere sahip çıkma bilincinin daha da artması temennisinde bulunan Söylet, "Yıldız Sarayı'ndan buraya olan serüven, yıllardır emanet olarak sakladığımız eserlerin bir kısmını ve sanıyorum Türkiye'de ilk defa bu kadar geniş bir hamam müzesini bu akşam ziyarete açmış oluyoruz" ifadelerini kullandı.



Projenin gerçekleşmesine katkıda bulunan Prof. Dr. Nurhan Atasoy ise müze ve sergi projesinin Avrupa ya da Amerika'da olsa en az 4 yılda tamamlanabileceğine dikkati çekerek, şu görüşleri dile getirdi:



"Biz kolay olanı değil, kolay olmayanı becerebilen insanlarız. Etrafımda gençler vardı. İnanılmaz bir ekip kurdum. Yaptığım işten gurur duyuyorum. İftihar etmiyorum desem yalan olur. Çünkü etrafımda öyle gençler vardı ki, hocalığımı burada gösterdim. Uygulamalı olarak bir sergi, bir müze nasıl açılır?Bunu hep birlikte yaptık ve uygulamalı olarak bunları öğrendiler. Hoca olarak en büyük ve en iyi yaptığım iş bu. O bakımdan çok mutluyum."



Bağışçılara plaket takdim edilmesinin ardından Nurhan Atasoy, ziyaretçilere sergiyi gezdirdi.



Sergi, 27 Ağustos'a kadar ziyarete açık olacak.

#İstanbul Üniversitesi
#Hamam Müzesi
#Sergi
9 yıl önce
default-profile-img