|

İklim değişikliği sergisi İstanbul'da

Şamil Kucur
00:00 - 7/10/2011 Cuma
Güncelleme: 22:15 - 6/10/2011 Perşembe
Yeni Şafak
İklim değişikliği sergisi İstanbul'da
İklim değişikliği sergisi İstanbul'da

İklim değişikliklerine dikkat çekmek için, Amerikan Doğal Tarih Müzesi'nin 2008 yılında New York'ta açtığı ve 237 bin kişi tarafından ziyaret edilen "İklim Değişikliği" sergisi, Santralistanbul'da izleyiciyle buluştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ve Türk Telekom ana sponsorluğunda açılan, ArterTasarım ve REC Türkiye işbirliğiyle düzenlenen sergi, iklim değişikliği konusunda bireysel ve toplumsal bilgilendirme ve farkındalılık oluşturma amacını taşıyor.

TÜRKİYE ÖRNEĞİ DE VAR

Sekiz bölümden oluşan sergiside, 4 adet interaktif, 4 adet anime küre, 2 adet video gösterimi, 20 adet teşhir objesi yer alıyor. Sergiye, ilave bir bölüm eklenerek Türkiye'den örneklere de yer veriliyor. Ziyaretçiler, günümüzdeki iklim değişikliği, değişen atmosfer, buz, okyanus, kara ve yeni enerji geleceğiyle ilgili detayları da bu sergide bulabiliyor. Arter Tasarım Genel Müdürü M. Hakan Elbir, konuyu sadece sergi olarak ele almak istemediklerini, bu nedenle sergiye yerel unsurlar eklemek için aylarca çalıştıklarını söyledi. Serginin Küratörlerinden Dr. Edmond A. Mathez de iklim değişikliğinin günümüzün en önemli konularından bir tanesi olduğunu vurguladı. Mathez, Türkiye'nin dünya sahnesindeki öneminin giderek arttığını vurgulayarak, Türkiye'den iklim değişikliğine karşı alınabilecek önlemlerde de başı çekmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bölgesel Çevre Merkezi Türkiye ve Karadeniz Bölge Direktörü Dr. Sibel Sezer Eralp ise iklim değişikliği konusunun herkesin gündemine girmesi gerektiğini ifade etti. Eralp, iklim değişikliğinin artık sadece çevresel değil, toplumsal, politik ve ekonomik bir sorun haline geldiğini vurguladı. 5 Ocak'a kadar açık kalacak serginin '100 Çözüm' isimli son bölümünde de, iklim değişikliğine karşı alınabilecek tedbirler fotoğraflarla ziyaretçilere aktarılıyor.




13 yıl önce