|

İnsanlara güzel şiirler sunmak, geliştirir

Sanatta yarım asrı doldurması nedeniyle adına kutlamalar yapılan Şair Ataol Behramoğlu, "İnsanlara güzel şiirler sunulması, onların dil duygularını geliştiriyor ve yükseltiyor" dedi.

Aa
00:00 - 14/10/2014 Salı
Güncelleme: 17:41 - 14/10/2014 Salı
Yeni Şafak
İnsanlara güzel şiirler sunmak, geliştirir
İnsanlara güzel şiirler sunmak, geliştirir

Behramoğlu yaptığı açıklamada, gençlik yıllarında şair olarak hissettiği andan itibaren yani 1959 yılından beri şiir yazdığını dile getirdi. İlk şiir kitabının ise 1965 yılında yayımlandığını anlatan Behramoğlu, "Bugüne kadar 20'nin üzerinde şiir kitabım yayımlandı.

Kutlamaların "Yarım Yüzyılda Şiir Yürüyüşü" başlığıyla son iki yıl süreceğini anlatan Behramoğlu, şunları söyledi:

"İçinde bulunduğumuz yıl ilk kitabımın yayımlanışının 50. yılı olması nedeniyle kutlamalara bu yıldan başladık. Yayınevim şiirlerimden, eserlerimden oluşan yeni seçkiler yayımlıyor. Çeşitli toplantılar gerçekleştiriyoruz, devam da ediyoruz. Kitap fuarlarına, sivil toplum kuruluşlarımızın ve belediyelerimizin düzenlediği toplantılara katılıyoruz."

Projelerinin, tasarılarının her zaman olduğunu belirten Behramoğlu, şiirin, sanat yapıtlarının durup beklemekle ortaya çıkmayacağını dile getirdi.

Sanatçının her zaman çalışmak zorunda olduğuna dikkati çeken Behramoğlu, şöyle konuştu:

"Yurtdışında da kitaplarımın yayımlanma süreci hızlanarak devam ediyor. Macaristan, Yunanistan ve Yugoslavya'da yayımlanan kitaplarım, birkaç yıl önce de ABD'de yayımlandı. Bulgaristan ve İtalya'da da geçtiğimiz günlerde basıldı. Kitaplarım, Rusça, Almanca, Fransızca ve İspanyolca'da da kısa sürede arka arkaya çıkacak. Bir bakıma belli başlı bütün dillerde kitaplarda yayımlanmış olacak."

"İnsanlara güzel şiirler sunulması, onların dil duygularını geliştiriyor ve yükseltiyor" diyen Behramoğlu, şiirde önemli olanın da bu olduğunu sözlerine ekledi.

10 yıl önce