|

İslam dünyası seminerleri başladı

Yeni Dünya Vakfı'nın "Sağlam Genç, İradeli Lider" ismiyle projelendirdiği ve 32 hafta sürecek İslam dünyası seminerler dizisi başladı.

Aa
00:00 - 30/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 11:54 - 30/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
İslam dünyası seminerleri başladı
İslam dünyası seminerleri başladı

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, seminerlerin ilki Eminönü Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Yeni Dünya Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen seminerler, dünyadaki gelişmeler, politikalar, İslam dünyası ve Türkiye'nin konumu ele alınarak bölgesel analizler yapılması amaçlanarak hazırlandı. 16-29 yaş grubundaki lise, lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile gerçekleştirilen projenin ilk seminerinde Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörlüğünü de yürüten projenin Eğitim Koordinatörü Cihangir İşbilir, projeyi tanıtan bin sunum yaptı.

Seminere konuşmacı olarak katılan gazeteci ve yazar Yusuf Kaplan, gençlere kendilerini sorgulamaları gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

"Bu çağ, bizim çağrımızın kurduğu bir çağ değil. Bizim çağrımızın çağı kuramamasında sorun ya çağrıdadır ya da çağrının muhatabında, yani bizdedir. Çağrıdan eminsek ki öyleyiz, o halde dönüp çağrıya muhatap olduğumuzu iddia ettiğimize göre kendimize bakmalıyız. Çağa hakim olan üç felsefe var. Hedonizm, rölativizm, nihilizm. Kapitalist tüketim anlayışı, ayartılmak için can atan, insan altı bir tür oluşturdu. Varoluş problemi yaşanıyor. Dünyanın ihtiyaç duyduğu sözü söyleyebilecek sadece biziz. Ama biz, bizde değiliz."

Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu da bu projede maksatlarının yazılmış senaryoları uygulayan değil, kendisi senaryo yazarak adil bir geleceği modelleyebilen, ilim, irfan, basiret, irade ve kudret sahibi bir gençliğin yetiştirilmesi ve geleceğin liderlerini ortaya çıkarabilme yaklaşımı olduğunu ifade etti.

Cumartesi günleri saat 13.00-17.00 arasında, Eminönü Halk Eğitim Merkezi'nde 32 hafta devam edecek seminerlerin sonunda katılımcılara sertifika verilecek, çeşitli gezi ve aktiviteler düzenlenecek.

9 yıl önce