|

İstanbul kökleriyle buluşuyor

On bin yıllık medeniyet, Orta Anadolu'nun parlayan yıldızı, Tarihi dokusuyla, kültürüyle ilklerin şehri, Peribacaları''nın ayrılmaz parçası şirin ilimiz Aksaray, kültür başkenti İstanbul''da dev buluşmayı gerçekleştiriyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 15/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 14:40 - 15/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
İstanbul kökleriyle buluşuyor
İstanbul kökleriyle buluşuyor

Feshane tanıtım günleri 16 Ekim Perşembe günü saat 11.00''da Tarım Bakanımız Mehdi Eker, Eski Aksaray Valisi ve şimdiki İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Bölge Milletvekilleri ve Siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla kapılarını tüm vatandaşlara açacak. 19 Ekim Pazar günü akşam saatlerine kadar sürecek Aksaray Feshane tanıtım günlerinde Aksaray'ın bir ilklerin şehri olduğunu ve İstanbul''a 544 yıl önce ilk Anadolu halkının Aksaray''dan özellikle Fatih Sultan Mehmet''in yönlendirmesiyle gerçekleştiği öğrenenilebilecek.


TARİHİ GÜZELLİKLERİ İLE GÖZ KAMAŞTIRAN AKSARAY

İstanbul''da yaşayan Aksaraylı vatandaşların ve Aksaray'ı merak edecek binlerce vatandaşın ziyaret edeceği Aksaray Tanıtım Günleri''nde aynı zamanda zengin kültür mirası, Ihlara Vadisi, Peribacaları, Kapadokya, Hasandağı, Tuz Gölü, Narlıgöl gibi eşsiz tabiat güzelliklerini anlatan fotoğraf sergilerini kaya oyma mimari yapıları, yer altı şehirleri, kervansarayları, cami, türbe ve tarihi şahsiyetler tanıtılacak.


ANADOLU ASLANI MALAKLI KÖPEKLER DE FESHANE''DE

İzleyiciler, Aksaray ilinin bir de meşhur köpeği olan Anadolu Aslanı Malaklı köpeklerini çok yakından görerek, onlara korkmadan dokunabilecek. Aksaray yöresel yemekleri de birbirinden lezzetli seçenekleri de görücüye çıkacak. Aksaray'ın meşhur mantısı, ince elek tatlısı ise tadılması için ziyaretçilerini bekliyor.

16 Ekim Perşembe Günü saat 11.00''da kapılarını açacak olan Eyüp Feshane''de Aksaray Tanıtım Günleri 19 Ekim Pazar günü akşam saatlerine kadar açık kalacak.

10 yıl önce