|

İstanbul Modern'deki etkinlikler ücretsiz

İstanbul Modern'de, "Çok Sesli: Türkiye'de Görsel Sanatlar ve Müzik" sergisi kapsamında 4 ve 11 Eylül'de özel etkinlikler gerçekleştirilecek.

Aa
00:00 - 29/08/2014 Cuma
Güncelleme: 09:25 - 29/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
İstanbul Modern'deki etkinlikler ücretsiz
İstanbul Modern'deki etkinlikler ücretsiz

İstanbul Modern'den yapılan açıklamaya göre, "Çok Sesli" sergisi kapsamında Türkiye'de 300 yıla yayılan bir dönemde görsel sanatlarda ve müzik alanında üretimde bulunan sanatçıların birikimini aktaran "Repertuvar" adlı araştırma çalışması, başta Alper Maral olmak üzere pek çok müzik uzmanının danışmanlığı ve katkısıyla ortaya konuldu.

Her dönemin kendi içindeki değişim ve dönüşüm sürecini müzik alanındaki örneklerle açıklayan 4 Eylül'deki "Repertuvar" buluşmasında, Ersu Pekin, müzik ve görsel sanatların Osmanlı'nın son dönemiyle Cumhuriyet'in ilk dönemindeki sosyo-kültürel düzende edindiği yerden söz edecek. Evin İlyasoğlu, Türkiye'deki çağdaş müziğin zaman dizinsel sürecini her dönemin öncülerinden örneklerle sunacak. Alper Maral ise 1980'lerin sosyo-politik dinamiklerini müzik alanındaki etkilerini incelerken, elektronik müzik alanında yapılan çalışmalara ve genişleyen avangard yaklaşımlara dikkati çekecek.

Süreli Sergi Salonu'nda 11 Eylül'de düzenlenecek etkinlikte İSE Alper Maral, İlk kadın bestekarlardan Leyla Hanım'ın repertuvarından parçalara yer verirken, elektronik müzik sanatçısı Bülent Arel'in org için bestelenmiş bir yapıtının Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek. Caz müzisyeni ve perküsyon eğitmeni Şenol Küçükyıldırım, sergi mekanına yerleştirilen zillerle bir doku oluştururken, sergideki çalışmalardan çıkan sesleri derleyecek. Beden müziği sanatçısı ve beden perküsyoncusu Tugay Başar ise elleri, ayakları ve tüm orta bedeni bir perküsyon yüzeyi olarak kabul ederek, katılımcılara çalınanla çalanın aynı kişi olduğunu gösterecek.

İstanbul Modern'deki etkinlikler ücretsiz olacak.

10 yıl önce