|

"Istanbul Photo Awards'' için başvurular başladı

Anadolu Ajansı tarafından ilk kez düzenlenecek dünyanın en prestijli fotoğraf yarışmalarından olması planlanan, uluslararası "Istanbul Photo Awards" için başvurular başladı.

Aa
00:00 - 1/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 10:42 - 1/11/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
"Istanbul Photo Awards'' için başvurular başladı
"Istanbul Photo Awards'' için başvurular başladı

100. yıl vizyonu çerçevesinde dünyanın en etkin 5 haber ajansından biri olmayı hedefleyen Anadolu Ajansı, bir ilki daha gerçekleştiriyor ve uluslararası fotoğraf yarışması düzenliyor.

Başvurular http://istanbulphotoawards.com adresi üzerinden yapılabilecek ve 31 Ocak 2015 tarihine kadar devam edecek. Ödül töreni Nisan 2015''te İstanbul''da düzenlenecek. Yarışmada dört kategori ve bir jüri özel ödülü için toplam 58 bin dolar ödül verilecek. Her kategorinin birincileri 8 biner, ikincileri 3 biner, üçüncüleri ise bin beş yüzer doların sahibi olacak.

Dünyadan en yetkin isimler jüride görev alacak

Çektikleri haber fotoğraflarıyla dünya gündeminde yer alan profesyonel basın fotoğrafçılarının katılımına açık "Istanbul Photo Awards"ın kazananlarını, dünyanın en prestijli basın kuruluşları, dergi ve gazetelerin fotoğraf editörlerinden oluşan uluslararası jüri belirleyecek.

Time'dan Alice Gabriner, Stern''den Harald Menk, Getty Images''tan Georges Dekeerle, AFP''den Michel Scotto, World Press ödüllü foto muhabirleri Guillaume Herbaut ve Yuri Kozirev, savaş muhabiri Patrick Chauvel, Pulitzer ödüllü Liu Heung Shing ve Anadolu Ajansı Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, yarışma jürisinde görev alacak.

Istanbul Photo Awards, 1-7 Eylül''de Fransa''da düzenlenen "Visa Pour l'Image Perpignan" haber fotoğrafı festivalinde uluslararası fotoğrafçılara tanıtılmıştı. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiye, yarışma için özel hazırlanan internet sitesi istanbulphotoawards.com ve anadoluimages.com''dan ulaşılabilir.

9 yıl önce