|

İstanbul'da 'caz'ın sesi yükselecek

Caz tutkunlarının heyecanla beklediği Akbank Caz Festivali 13 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında bu yıl da dünyaca ünlü sanatçıları ülkemizde misafir edecek. Festival “Şehrin Sesi” sloganıyla İstanbul'u kuşatacak.

00:00 - 10/09/2011 Cumartesi
Güncelleme: 00:18 - 10/09/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul'da 'caz'ın sesi yükselecek
İstanbul'da 'caz'ın sesi yükselecek

Caz tutkunlarının her sene olduğu gibi bu yıl da heyecanla beklediği Akbank Caz Festivali 13 Ekim ile 3 Kasım tarihleri arasında dünyaca ünlü caz sanatçılarını ülkemizde misafir edecek.

Organizasyonu Pozitif tarafından gerçekleştirilen festivalde mekân seçimleri de oldukça başarılı. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Sanat Merkezi, Babylon, Ghetto, Nadris ve The Seed caz seslerinin yükseleceği yerler.

KİMLER VAR

Akbank Caz Festivali bu 21. yaşında ustalarla çırakları beraber müzik severlerin karşısına çıkarıyor. Programın açılışını yapacak olan Arild Ardersen Trio 'ustalar'ın başını çekiyor. Diğer 'usta isimlerse şöyle: Maffy Falay Sextet, Arto Tunçboyacyan's 1to3, Duskd Goykovich Quartet, Charles Llylod New Quartet ve Avishai Cohen “Seven Seas”. Cazın yeni kuşak genç yıldızları arasında Vijay Iyer, Robert Glasper Experiment ve sokakta bir kontrbas ve gitarla eşliğinde söylediği Les Passant, Je Veux şarkılarıyla internet üzerinden milyonların tanıdığı kendine has farklı yorumu ve sesiyle genç müzisyen ZAZ dikkati çakan isimler. Azam Ali ve Carmen Souza caz müziğinin öne çıkan kadın sesleri arasında.

Festivale Türkiye'den katılan isimler ise İmer Demirer, Kerem Görsev, İlhan Erşahin, Esra Dalfidan.

CAZ HER YERDE

Konserlerin dışında da şehir 'caz'la kuşatılıyor. 21. Akbank Caz Festivali kapsamında Akbank Sanat, Santral İstanbul ve Atölye Dans pek çok farklı panel ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak.

“Düşler Akademisi”, 'Sanat-çı engel tanımaz' sloganıyla sosyal dezavantajlı gençlerle Social Inclusion Band ile Akbank Sanat'ta sahne alacak.

Feriye Lokantası, Moda Teras, Akbank Sanat Cafe ise “Caz'lı Brunchlar”a ev sahipliği yaparak caz severleri hem damak hem müzik zevkiyle aynı anda buluşturacak. Bunların yanı sıra “Kampüste Caz”, “JAmZZ Akbank Caz Festivali Genç Yetenekler Yarışması” ve “Akbank Caz Festivali Tişört Tasarım Yarışması” festival kapsamındaki diğer etkinlikler. KÜLTÜR SANAT SERVİSİ


13 yıl önce