|

itibar'ın 38. sayısında önemli bir "Mektup" var

İtibar''ın 38. sayısı olan Kasım sayısında şair Ali Emre söyleşisi, İbrahim Kalın''ın ''Derrida, İbn Arabi ve İki Gözlü Adam'' yazısı ve Cahit Zarifoğlu''nun Hüsrev Hatemi''ye mektubu öne çıkıyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 31/10/2014 Cuma
Güncelleme: 15:54 - 31/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
itibar'ın 38. sayısında önemli bir "Mektup" var
itibar'ın 38. sayısında önemli bir "Mektup" var

İtibar, artık klasik haline gelmiş bir biçimde usta çizer Hasan Aycın''ın bir çizgisiyle açılıyor. Hemen arkasından Ali Emre''nin ''Ağacını Arayan Yonga'' şiiri geliyor. Derginin şiir sayfaları İbrahim Tenekeci''nin ''Yaklaşan'', Cevdet Karal''ın ''Dünya Tanıdık Geliyor'' ve Fatma Şengil Süzer''in ''Koza'' başlıklı şiirleriyle devam ediyor. Bu sayının diğer şairleri, Yusuf Özkan Özburun, Ahmet Edip Başaran, Said Yavuz, Belya Düz, Cihan Ülsen, Melih Tuğtağ, Nadir Aşçı, Rıdvan Tulum, Nurettin Durman, İlker Nuri Öztürk, Soner Karakuş, Samed Karataş, Tevfik Emre Akın, Ali Oturaklı, Sadık Altan, Fatih Çodur, Rabia Gelincik, Yusuf Armağan, Furkan Özüdoğru, Zeynep Tuğçe Karadağ, Leylâ İpekçi ve Gökhan Ergür.

Derginin Kasım sayısının öykü sayfalarında ise Cemal Şakar''ın ''Adı Leyla Olsun'', Aykut Ertuğrul''un ''Üçüncü Sayfada Son İki Satır'', İsmail Isparta''nın ''Cemel'', Ekrem Sakar''ın ''Kara Anlık'' Meryem Betül Altıntaş''ın ''Taşınma'' ve Hüseyin Çelik''in ''Hikâyesi Olan Bir Arzuhalcinin Hikâyesi'' öyküleri bulunuyor.

Ali Emre Söyleşisi ve Cahit Zarifoğlu''ndan Hüsrev Hatemi''ye Mektup

İtibar''ın Kasım sayısında usta şair Ali Emre ile Furkan Çalışkan konuşmuş. Şair, Müslüman sanatçının nasıl bir duruşa ve duyarlılığa sahip olması gerektiği konusunda önemli değerlendirmeler yapıyor. Bu söyleşinin hemen arkasından İbrahim Tenekeci''nin, Ali Emre şiirini ilk iki kitabı üzerinden değerlendirdiği çalışması geliyor. Cahit Zarifoğlu''nun Hüsrev Hatemi''ye yazdığı mektup da ilk defa İtibar''da gün ışığına çıkıyor. Düzenli yazılarıyla her ay okuyucuyla buluşan İhsan Fazlıoğlu ''Ahlâk Tekvînî mi? İtibârî mi?'' başlıklı yazısıyla derginin Kasım sayısında. Bu sayının sürprizlerinden biri de İbrahim Kalın''ın yazısı: ''Derrida, İbn Arabi ve İki Gözlü Adam''. Kemal Sayar ''Merhamet ve Sosyal Adalet'', Berat Demirci '''Duruma Göre'' ve ''Günün Birinde''', Hüsrev Hatemi ''Dağlar'', Cihan Aktaş ''Geniş Olmasa da Ferah Odalar'', Tarık Tufan ''Kuyudaki Huzursuz'' başlıklı yazılarıyla derginin fikriyat ve düzyazı sayfalarında yer alıyorlar. Mehmet Dinç, Mustafa Ruhi Şirin, Ercan Yıldırım, Cemal Şakar, Ercan Yılmaz, Afşin Selim, Müslim Coşkun, Suavi Kemal Yazgıç yazılarıyla İtibar''ın Kasım sayısına katılan diğer isimler.

İtibar raflarda ki yerini aldı.


9 yıl önce