|

’İz Bırakanlar’ kitaplaştı

Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin, ursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Araştırmaları Merkezi ve Uludağ Üniversitesi'nin akademik desteğiyle 20-21 Eylül 2013 tarihinde düzenlediği 'Mustafakemalpaşa'da İz Bırakanlar Sempozyumu'na sunulan tebliğler kitap haline getirilerek yayımlandı.

Yeni Şafak
11:04 - 28/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:06 - 28/05/2015 Perşembe
IHA

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 20 makalenin bulunduğu 250 sayfalık eseri, U.Ü. Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sezai Sevim, U.Ü. Türk ve İslam Sanatı Ana Bilim Dalı Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Doğan Yavaş, Dr. Murat Çubukçu ve Eğitimci Halit Ersöz'ün de katıldığı basın toplantısıyla tanıttı.


Taş Mektep Kültür Merkezi'ndeki toplantıda konuşan Başkan Sadi Kurtulan, editörlüğünü Prof. Dr. Mefail Hızlı ve Yrd. Doç Dr. Doğan Yavaş'ın yaptığı sempozyum kitabının Mustafakemalpaşa'nın kent hafızası ve kültür arşivine kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


İmar, alt ve üstyapı hizmetleri kadar kültürel değerlere dönük çalışmalar yapmayı, insani ve vicdani bir görev olarak gördüklerini söyleyen Başkan Kurtulan, çok sayıda kitap yayımlayarak, kültür ve sanat faaliyetlerini desteklediklerini belirtti. Kurtulan, “Şehirler, kültürleri ve tarihleri ile yaşarlar. İki yıl önce düzenlediğimiz sempozyumda Mustafakemalpaşa'da iz bırakanları tanıma ve tanıtma imkanı bulduk. Alanında söz sahibi olan akademisyen, araştırmacı yazar, siyaset, sanat ve spor insanı hazırladıkları tebliğlerle hepimizi aydınlattı. Bu bilgi şöleninin ardından Mustafakemalpaşa'nın tarihi birikimini zengin kaynaklar içeren bir eserle kitaplaştırdık. Lala Şahin Paşa'dan Hamza Bey'e, belediye başkanlarından kaymakamlara, kitabelere, yatırlara kadar, sağlık ve sporda iz bırakanlardan milli mücadele ve edebiyatta öne çıkan bir çok isim ve olay, Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla ' Mustafakemalpaşa'da İz Bırakanlar' kitabında toplatıldı. Bu hacimli eser, geçmişle gelecek arasında bir köprü olacak, yeni araştırmalara ışık tutacaktır. Bu değerli kitabın basılmasına destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mustafakemalpaşa'nın nabzını farkındalık oluşturan etkinlikler serisi ile tutmayı sürdüreceğiz" dedi.

#Yrd. Doç. Dr. Doğan Yavaş
#Dr. Murat Çubukçu
#Yrd. Doç. Dr. Sezai Sevim
9 yıl önce