|

İzmir Festivali'nin detaylarını anlattı

Uluslararası İzmir Festivali"nde "Silk Road Ensemble" topluluğuyla sahne alacak Grammy ödüllü çellist Yo-Yo Ma, "Çeşitli kültürlerden müzisyenler bir araya gelip dünya çapında müzik ortaya koymayı amaçlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Aa
00:00 - 6/09/2014 Cumartesi
Güncelleme: 11:56 - 6/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
İzmir Festivali'nin detaylarını anlattı
İzmir Festivali'nin detaylarını anlattı

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde bu akşam düzenlenecek konser öncesi basın mensuplarının karşısına geçen Yo-Yo Ma ve "The Silk Road Ensemble" üyeleri, repertuvarlarında yer alan parçalardan bazı örnekler seslendirdi.

17 Grammy ödüllü Amerikalı çellist Yo-Yo Ma, "The Silk Road Ensemble"ın 15 yıl önce kurulduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Proje, seyahatlarımdan, küreselleşme sözcüğünden çıktı. Çeşitli kültürlerden müzisyenler bir araya gelip dünya çapında müzik ortaya koymayı amaçlıyoruz. Çeşitli bestecilerin yanı sıra kendi bestelirimizi de seslendiriyoruz."

Yo-Yo Ma, toplantıyı, 2001'den bu yana konserlerinde seslendirdiği, "The Silk Road Ensemble" topluluğuyla yayımlanan albümü "A Playlist Without Borders/Sınırsız Şarkı Listesi"nde yer verdiği Adnan Saygun'un "Partita"sını çalarak bitirdi.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfınca (İKSEV) bu yıl 28'incisi düzenlenen "Uluslararası İzmir Festivali", bu akşamki konserle sona erecek.

10 yıl önce