|

İzmir Uluslararası Karikatür Yarışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "barış ve çocuk" konulu uluslararası karikatür yarışmasında Bulgar karikatürist Ivalio Tsetkov'un birinci oldu.

Aa
00:00 - 13/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 12:06 - 13/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
İzmir Uluslararası Karikatür Yarışması
İzmir Uluslararası Karikatür Yarışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, tüm karikatüristlere açık olan, jürisini Türkiye'den ve yurtdışından seçkin karikatüristlerin oluşturduğu "İzmir Uluslararası Karikatür Yarışması"na, başta İzmir'in kardeş kentleri olmak üzere 72 ülkeden 670 karikatürist bin 400'ün üzerinde eserle katıldı.

Ukrayna'dan Vladimir Kazanevsky, Almanya'dan Valeriu Kurtu, Belçika'dan Luc Descheemaeker ile birlikte Türkiye'den Eray Özbek, Ömer Çam, Mustafa Yıldız, Sadık Pala, Dr. Pınar Meriç'ten oluşan jürinin internet üzerinden yaptığı değerlendirme sonucunda dereceye giren eserler belirlendi.

Değerlendirme sonucunda, Bulgaristan'dan Ivalio Tsetkov birinci, İran'dan Ali Mirae ikinci, Kazakistan'dan Galym Boranbayev ise üçüncü oldu.

Ödül töreni Dünya Barış Günü'nde

Uluslararası Karikatür Yarışması'nın ödül töreni ise 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde düzenlenecek.

Yine aynı gün dereceye giren ve değerlendirilmeye layık görülen eserlerin yer aldığı bir sergi açılacak. Ödül töreni sonrasında ise dereceye giren karikatürlerin yanı sıra yaratıcı bulunan eserlerinde yer aldığı albüm basılacak. Barışa dikkati çekmek için oluşturulan albüm, dünyanın farklı köşelerine gönderilecek.

10 yıl önce