|

İznik Mehteranı yurda döndü

Türkiye ve İlçemizi temsil eden İznik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Mehter Takımı ve Kılıç Kalkan ekibi, Rusya''nın başkenti Moskova''da düzenlenen Dünyanın 3. büyük festivali olan, uluslararası Askeri Müzik Festivalinden İznik'e döndü.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 12/09/2014 Cuma
Güncelleme: 11:49 - 12/09/2014 Cuma
Yeni Şafak
İznik Mehteranı yurda döndü
İznik Mehteranı yurda döndü

Osmanlı'nın sembolü mehter takımı marşları Moskova'nın sokaklarında yankılandı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Spaskaya Başnya Uluslararası Askeri Müzik Festivali'ne davet edilen İznik Mehter Takımı, Kızıl Meydan'da gösteri yaptı.Mehter takımının tarihi Kızıl Meydan'da, bayrak ve kılıçlarla yürümesi, renkli görüntüler oluşturdu.

Mehter takımının söylediği marşlar, Kızıl Meydan'da yankılandı. Mehteranların kılıç kalkan gösterisi izleyenlerce merakla takip edilirken, tribünleri dolduran sanat severler, Mehter takımının gösterisini beğeniyle izledi. İznik Mehter Takımı, festival kapsamında Kızıl Meydan'da sahne aldı.

Öte yandan festivale Mehter takımının yanı sıra Sırbistan, İskoçya, Çin ve Meksika gibi ülkelerden askeri bandolar ve dans ekipleri de katılırken, Spasskaya Başnya Uluslararası Askeri Müzik Festivali, 2009'dan bu yana düzenlenmekte. Festivale bu yıl 12 ülkeden 22 grup katıldığı belirtilirken, Organizatörlerin verilerine göre festivali yaklaşık 60 bin kişinin izlediği belirtildi.

İznik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kadir Akçalan '' İznik Mehteran ekibi ve Kılıçkalkan ekibi olarak toplam 46 kişilik kafilemiz otobüs ile 5 ülkeyi 3 günde geçerek Moskova''ya gittik. Bu bizim 3. yurt dışındaki etkinliğimiz. Türkiye adına katılmak ve İznik''in adını duyurmak bizim için gurur vericidir. Yurtdışında Türkiye''yi, İznik''i temsil etmemizi sağlayan ve Ulaşım için otobüs vererek sponsor olan Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Recep Altepe''ye, tüm ekibimize uzun sürecek olan yolculuğumuzda kumanya olarak zeytin ikramı yapan Marmarabirlik''e ve sponsorumuz İznik Belediye Başkanı Osman Sargın'a teşekkür ederim'' dedi.


10 yıl önce