|

Kubbealtı'nda yeni dönem

Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından olan Kubbealtı Akademisi'nin 41 yıldır aralıksız olarak sürdürdüğü kültür sanat kursları önümüzdeki ay başlıyor

00:00 - 25/09/2011 Pazar
Güncelleme: 01:13 - 25/09/2011 Pazar
Yeni Şafak
Kubbealtı'nda yeni dönem
Kubbealtı'nda yeni dönem

Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı'nın 41 yıldır aralıksız olarak düzenlediği kültür ve sanat kursları 1 Ekim'de başlıyor. Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından olan Kubbealtı'nda bu yıl Osmanlı Türkçesi, Hat sanatı, Tezhip, Türkçeyi Doğru ve Güzel Konuşma (Diksiyon) ile Türk Mûsıkîsi olmak üzere beş kurs hizmet verecek. 5 Haziran 2012 tarihine dek sürecek olan kurslardan Osmanlı Türkçesi, Hat Sanatı 14 haftalık iki dönem halinde yapılacak. Diksiyon kursu da iki dönem olacak. Tezhip 36, Türk Mûsıkîsi kursu ise 32 hafta olarak devam edecek. Diksiyon kursu diğer kurslardan farklı olarak 12 Kasım'da kapılarını açacak.

KADRO OLDUKÇA ZENGİN

Bugün Türkiye'de Kubbealtı Kursları'nda yetişen binlerce öğrenci bulunuyor. Kültür sanat çevrelerince büyük bir ilgiyle takip edilen kursların içeriği ve eğitici kadrosu da oldukça nitelikli. Bu yıl Osmanlı Türkçesinde başlama ve ilerletme kurslarının hocalığını Dursun Gürlek yapacak. Hat Sanatı'nı yine Tevfik Kalp verecek. Tezhip kursunun hocaları Dr. Gülnur Duran, Nur N. Azeimnezhat ve Ayşe Tanrıver Celasin olarak belirlendi. Diğer kursların hocaları ise şöyle: Türkçeyi Doğru ve Güzel Konuşma (Diksiyon): Galip Çakır ve Reyhan Çınar Avcıoğlu, Türk Mûsıkîsi: Yusuf Ömürlü, Özcan Ergiydiren, Noktanur Kefkep, Elif Uyar, Hüseyin Özkılıç, Cafer Ünal, Rıdvan Hakyemez, Ney: Hüseyin Özkılıç, Ud: Rıdvan Hakyemez, Keman: Cafer Ünal, Türk Mûsıkîsi Solfej: Noktanur Kefkep, Repertuvar: Elif Uyar, Nazariyat: Yusuf Ömürlü, Edebiyat: Özcan Ergiydiren.

Türk Mûsıkîsi Koro çalışmaları ise yine her cumartesi günü 17.00-19.00 saatleri arasında olacak.

Kubbealtı Sanat Kursları ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için: 0 212 516 23 56 ve www.kubbealti.org.tr.



13 yıl önce