|

Latin Dans Festivali başladı

1. Antalya Uluslararası Latin Dans Festivali başladı. Kentte 30 ülkeden 300'e yakın dansçının katılımıyla gerçekleştirilecek festivalde yabancı ve yerli dans eğitmenleri salsa, bachata, kizomba, zumba dersleri verecek.

Aa
00:00 - 28/10/2014 Salı
Güncelleme: 09:44 - 28/10/2014 Salı
Yeni Şafak
Latin Dans Festivali başladı
Latin Dans Festivali başladı

Festivalin organizatörü Kemal Keskin, bir otelde düzenlenen festivalin açılış töreninde yaptığı konuşmada, 30 ülkeden 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen festivalin Antalya için büyük önem taşıdığını söyledi.

Yerli ve yabancı birçok kişinin festival kapsamında dansla tanışma imkanı bulacağını belirten Keskin, "Bir hafta boyunca gündüzleri yerli ve yabancı eğitmenler tarafından latin dansları konusunda eğitimler verilecek. Akşamları ise dans gösterileri yapılacak. Festivale katılanlar öğrendikleri dans figürlerini sergileme imkanı bulunacak" dedi.

Keskin, festivale Almanya, Hollanda, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerden katılımın olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin dört bir yanından gelen dansçılara ve dansı sevenlere yeni şeyler öğretebilmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Keskin'in konuşmasının ardından, festivale katılan dansçılar, salsa, bachata, kizomba ve zumba dans gösterilerini sundular.

Festival, 2 Kasım'da sona erecek. Festivale katılanlar, yerli ve yabancı dans ustalarının performanslarını da izleme imkanı bulacak.

9 yıl önce