|

"Mavi Sistem Çalıştayı" başladı

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde tarihi evlerdeki ıslak zemin sorununun ele alındığı "Mavi Sistem Çalıştayı" düzenlenen törenle başladı.

Aa
00:00 - 19/06/2013 Çarşamba
Güncelleme: 10:15 - 19/06/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
"Mavi Sistem Çalıştayı" başladı
"Mavi Sistem Çalıştayı" başladı

Safranbolu Belediyesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve University of Applied Sciences Stuttgart işbirliğinde düzenlen ve 4 gün sürecek çalıştayda, fotoğrafçı Cemil Belder'in "Gülümse Safranbolu Çekiyorum" ve gazeteci-yazar Aytekin Kuş'un "Bir Zamanlar Safranbolu" isimli fotoğraf sergilerinin açılışı yapıldı.

University of Applied Sciences Stuttgart Öğretim Görevlisi Prof. Klauas Peter Goebez, Cinci Hanı'nda düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, Safranbolu ilçesinin kültürel mirası ile çok önemli bir kent olduğunu ve bu kentte bu çalıştayı yapıyor olmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Çalıştayı 3 aşamada tamamlayacaklarını ifade eden Goebez, "İlk aşamada olabildiğince açık düşünerek tüm fikirleri bir araya getirmek istiyoruz. Sonra biriktirilen bu fikirler ile daha da derinlere inerek çözüme ulaşmak yönünde bir çalışma sürdüreceğiz. Son gün ise bu fikirleri bir sergiye dönüştürerek çalışmaların görsel yayını görmüş olacağız" diye konuştu.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ise konuşmasında, tarihi evlere zarar veren en büyük unsurlardan olan ıslak zeminler konusuna çözüm bulmayı amaçladıklarını, teknolojiyi de kullanarak ıslak zeminlerin önüne geçmek istediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından "Dünya Mirası Kavramının Gelişimi Çerçevesinde Safranbolu" ve "Kültür Varlıklarında Yeni Yaşamlar" başlıklı sunumlar yapıldı.

11 yıl önce