|

Mesel, Rusya'da konser verecek

Halk türkülerine yaptıkları modern düzenlemelerle dikkati çeken müzik topluluğu Mesel, 22-24 Ağustos'ta Rusya'da düzenlenecek "Krutushka Etnik Müzik Festivali"nde sahne alacak.

Aa
00:00 - 15/08/2014 Cuma
Güncelleme: 14:15 - 15/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Mesel, Rusya'da konser verecek
Mesel, Rusya'da konser verecek

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, single olarak müzikseverlere sunduğu "Getme" adlı türküsü sosyal medyada milyonlarca kişiye ulaşan, Said Rüstemov'un bestesini canlı performans kaydı şeklinde seslendiren, World Music Network tarafından hazırlanan "Haziran ayı dünyanın en iyi etnik müzik video klibi listesi"ne giren Mesel, ilk konserini Rusya'da verecek.

Grup, 22-24 Ağustos'ta Rusya'da yapılacak, daha önce Theodosii Spassov, Huun Huur Tu gibi dünyaca ünü müzik gruplarını ağırlayan Krutushka Etnik Müzik Festivali'nde müzikseverlerle buluşacak.

Mesel konserde dünyaca ünlü müzisyen Vladiswar Nadishana ile birlikte performans sergileyecek.

Yaptıkları müziği "etnik caz" olarak tanımlayan Mesel ilk albümlerini kasım ayında müzikseverlerle buluşturacak. Mesel, eylül ayından itibaren Türkiye konserlerine başlayacak.

Mesel hakkında

Mesel, Berklee College of Music çıkışlı New York'ta çeşitli gruplarda caz geçmişi olan kontrbass sanatçısı Apostolos Sideris'in, Doğu müziğinin caz ile etkileşimi üzerine araştırmalar yaparken, benzer çalışmaları olan ve başka bir proje için Amerika turunda olan bağlama sanatçısı Sinan Ayyıldız'la tanışması sonucu kuruldu.

Repertuvarını Anadolu ve çevresi halk müzikleri olarak belirleyen grup, Anadolu'daki ses tekniklerine hakim genç opera sanatçısı İsmet Aydın'ın katılımıyla tarzını belirledi. Temel çizgisini, eserin ruhuna zarar vermeden, jazz stilleri ve modern düzenlemeler üzerine çalışmak olarak belirleyen grup, ilk single çalışmasını kemane sanatçısı Uğur Önür'ün katılımıyla yaptı.

10 yıl önce