|

Minik Daliler atölyede

Ülker bu yıl, Art İnternational kapsamında yine Ülker Çocuk Sanat Atölyesi''ni açıyor. Sanatla yakından ilgilenme imkanı bulacak çocuklar için üniversite öğrencileri tarafından içeriği geliştirilen atölyede yok yok.

Aysel Yaşa
00:00 - 17/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:15 - 16/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Minik Daliler atölyede
Minik Daliler atölyede

Her yıl çocuklar için kültür sanat, spor ve eğitim alanlarında farklı projelere imza atan Ülker, bu yıl da Art İnternational kapsamında Ülker Çocuk Sanat Atölyesi''ni açıyor. 26-28 Eylül tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi''nde gerçekleşecek olan uluslararası çağdaş sanat fuarı Art İnternational''da kurulacak atölyede, çocuklar bugüne dek denenmemiş farklı etkinliklerle sanata yakından tanık olma imkanı bulacaklar. 8 binden fazla çocuğu sanat ve sanatçılarla buluşturan atölye, fuar boyunca bütün küçük sanatçılara açık olacak.

ATÖLYE ÖĞRENCİLERE EMANET

Her yıl profesyonel danışmanlarla hazırlanan atölyenin içeriğini ve tasarımını bu yıl tamamen Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencileri geliştirdi. Proje için bölüm başkanları tarafından oluşturulan 5''er kişilik öğrenci grupları, bir aylık bir yoğun bir çalışma sürecinden geçtiler. Bu proje ile genç sanatçılara henüz okul yıllarında profesyonel bir platform sağlanırken, çocuklar için de özel atölye çalışmaları geliştirilmiş oldu.

Çiz çizebildiğin kadar

Atölyede, çocuklar spin paint yöntemini kullanarak bisiklet pedalı çevirerek resimler yapabilecekler. Ayrıca kendileri için ayrılan boyama duvarlarına da özgürce resimler çizebilecekler. Kapalı ve açık alan olarak kullanılacak atölyede, çocuklar taş boyama da yapabilecek. Ortaya çıkan işler ise sergi alanında gösterilecek. Eğer isterlerse ilgilerini çeken tabloları atölyede sil baştan yapabilecekler.


10 yıl önce