|

Mostar Dergisi: "Sınırsız Kaldık"

Mostar, ilgiyle takip edilen bölümleri ve yazılarıyla okuruyla 114. Kez buluşuyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 12/08/2014 Salı
Güncelleme: 16:27 - 12/08/2014 Salı
Yeni Şafak
Mostar Dergisi: "Sınırsız Kaldık"
Mostar Dergisi: "Sınırsız Kaldık"

Mostar Ağustos 114. Sayısının kapak konusu 'Sınırsız Kaldık' yazısında, Batı'nın kesin hâkimiyetini ilan ettiği son yüz yıldan beri, müslümanlar çözülmesi zor bir ikilemin içine nasıl düştüler? Siz gerisiniz, böyle kaldığınız sürece geri kalacaksınız diyen Batılıların peşinden gidip gelişeceğini zannedenler bir tarafa, eski muhteşem maziyi geri getirecek iksiri aramaya çıkanlar diğer tarafa nasıl yöneldi, sınırlarımıza ve benliğimize ne oldu? Tüm bu soru ve sorunların irdelediği kapak yazısı 114. sayıda yer alıyor.

Derginin bu sayısında Semerkand Yayınları Koordinatörü Ahmet Kasım Fidan ile yayın dünyasını, Semerkand Yayınları'nın projelerini ve Türkiye'deki editör sorunu üzerine zihin açıcı bir söyleşi gerçekleştiriliyor: 'İyi Editör İyi Yazardan Değil, İyi Okurdan Çıkar!' Siraceddin Önlüer, Sultan Muhammed Raşid Hazretleri'nin örnek hayatından bir vesika sunuyor: 'Öfkeni Yut İnsanları Affet', Davut Bayraklı, Türkistan Hatıralarını kaldığı yerden yazmayı sürdürüyor: 'Berberde İdeolojik Kavga Yapılmaz!' Mümin Munis, Mâverâ bölümünde önemli kişi ve hadiseleri aktarmayı sürdürüyor: 'Dünya İşleri İçin Sizi Rahatsız Etmeyiz', Sulhi Ceylan, okurlarına bir kez daha sesleniyor: 'Aramadan Bulmak Mı?', Mükerrem Mete, kan kaybımız olan Gazze'yi ve bu coğrafyada olan biteni kronolojik bir biçimde anlatıyor: 'Gazze Şeridini Geri Sarmak I', Şahin Aslan, İnce Fikir bölümünde ellerimizle bozduğumuz tabiatın içinde ona yabancı kalışımızın notlarını düşüyor: 'Tabiat Bizim Neyimiz Olur?', Beyaz Arif Akbaş, bizi bir yolculuğa çıkartıyor: 'Kayıp Ülke Hakasya', Mihriban Eloğlu, Kentin tam ortasından, mizah anlayışıyla ve ironik yaklaşımıyla eleştirmeye devam ediyor: 'Androidleşmiş Cihazlarız Artık', Raşit Ulaş Çetinkaya, nereye savrulduğu bile belli olmayan insanın günlüğünü tutuyor: 'Hız'la Savrulan İnsan', Yağız Gönüler, Batı'nın bizi nasıl gördüğünü açık ediyor: 'Türk Korkusuyla Başlayan Rönesans' Bülen Ata, Fragmanlara kaldığı yerden devam ediyor: 'Martının Rüyası', Ali Sözer, ajandasındaki notları okurla paylaşıyor: 'İki Gündem, İki Kitap', ayrıca Peride Nigâr, 'Ben Sütçü Beygirleriynen Gezip Duran Sütçüleri İstiyorum' ve Üstad Muharrem Cezbe 'Cumhuriyet Erkeği Niyçün Yokdur?' yazılarıyla Ağustos sayısında okuyucusunu bekliyor.

Gündelik hayatın, sosyal konuların, genel kültürün ve mizahın geniş yer tuttuğu yazılar da zevkle okuyacağınız bir bölüm oluşturuyor. 'İllüstrasyon', 'Bir Kitap Bir Yazar', 'Gençliğin Gündemi', 'Kitap', 'Külliyat', 'Huzursuzun Günlüğü', 'Gençlik Sohbetleri', 'Portre' ve 'Ahlâk' bölümleri de ilginizi bekliyor.


10 yıl önce