|

Müsaadenle Barış Ağabey!

Erkmen Sağlam, Dolmabahçe Sanat Galerisi''nde Barış Manço''yla 7''den 77''ye sergisini açtı. Sergide modern zaman seyyahı Barış Manço''nun anısına onun gezilerinde çekilen kareler bulunuyor.

Aysel Yaşa
00:00 - 2/12/2013 Pazartesi
Güncelleme: 23:39 - 1/12/2013 Pazar
Yeni Şafak
Müsaadenle Barış Ağabey!
Müsaadenle Barış Ağabey!

O, adam olacak çocukların, ıspanak yiyen miniklerin ve dişlerini fırçalamadan yatmayan herkesin Barış ağabeyiydi. Çocuklar için ayrı büyükler için ayrı çalışan Manço 25 yıl önce yaptığı 7''den 77''ye isimli gezi programıyla da yetişkinlerin gönlünde taht kurmuştu. Evet, o bir modern zaman seyyahıydı. Bu gezileri yaparken yanında çocukluk arkadaşı, ortağı, yapımcısı Erkmen Sağlam vardı. Birlikte dünyayı fetheden ikiliden geriye sağlam kaldı. O da dostuna vefa borcunu ödemek için bir sergi açtı.

7''DEN 77''YE MÜZESİ

Barış Manço ile 7''den 77''ye programının yayına girişinin 25. yılı nedeniyle Milli Saraylar Müzesi Dolmabahçe Sanat Galerisi''nde Erkmen Sağlam''ın objektifinden Barış Manço ile 7''den 77''ye Fotoğrafları sergisini açtı. Sergide, 7''den 77''ye programının programın yapımcısı ve yönetmeni Erkmen Sağlam''ın dünyanın dört bir yanında çektiği fotoğraflar yer alıyor. Ayrıca bu fotoğrafların altında da vefakar dost Sağlam''ın düştüğü kısa notlar ve hikayeler de yer alıyor. Sergiyi gezecekler 7''den 77''ye''nin bütününün özetini bulacaklar ve çekimler esnasında neler yaşandığına tanık olacaklar. Sergi, bir nevi 7''den 77''ye Müzesi olacak gibi.

PROGRAMLA ASLINDA İNSAN BİRİKTİRDİK

Kendilerini ''birlikte bir hayatın yolcusu'' olarak tanımlayan ikili, dünyayı gezerken de ayrılmamış: ''Barış ile onu deyimiyle ''kısa pantolondan arkadaştık. Birlikte bir yolun yolcusu olduk. Biriktirilmesi en zor olan şeyi biriktirmeyi becerdik sanırım. İnsan biriktirdik. Dünyanın dört bir yanında bize inanan, bizi seven insanlar var. Bizim zenginliğimiz o insanlar.''

''Kenya Tanzanya sınırında yaşıyan Masailer çok gururlu insanlar. Kenya''nın tamamı İngilizce konuşurken onlar hala Suwaili dili konuşuyor ve yabancılarla görüşmüyorlar. Barış onlarla kendi dilleriyle konuştu, onlar da birlikte ava çıkmayı kabul ettiler.''

Önemli olan ne anlattığınız

Programla birlikte neredeyse yeryüzünde ayak basmadık yer bırakmayan Manço ve Sağlam, bu yolculuklarda birbirlerini daha iyi tanımışlar. Bunu Sağlam''ın ''Aslında nereye gittiğimiz çok önemli olmadı bizim için. Önemli olan ne anlatacağımızdı. Bunu yapmaya çalıştık. Umduklarımızın değil bulduklarımızın peşinde olduğumuz, bulduklarımızla mutlu olduğumuz için çok iyi bir ekipti 7''den 77''ye ekibi'' sözlerinden anlıyoruz. Sergi 77 fotoğraftan oluşuyor. Sağlam, 90 bine yakın karenin içerisinden 77 tane seçtiğinin altını çiziyor. Ücretsiz olan sergi 7-13 Aralık 2013 tarihleri arasında Dolmabahçe Sanat Galerisi''nde ziyaret edilebilecek.


10 yıl önce