|

Müzikli Maarif Takvimi başlıyor

İBB Kültür Müdürlüğü “Müzikli Maarif Takvimi” başlıklı yeni bir programa önayak oldu. Mehmet Gültekin'in hazırladığı program “müzikte bu ay” mantığı ve usta müzisyen konuklarla ilerleyecek

00:00 - 11/10/2011 Salı
Güncelleme: 03:42 - 11/10/2011 Salı
Yeni Şafak
Müzikli Maarif Takvimi başlıyor
Müzikli Maarif Takvimi başlıyor

Müzisyen Mehmet Gülten, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün katkılarıyla Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde yeni bir programa başlıyor. Müzikli Maarif Takvimi adlı programda "Tarihte Bu Ay” mantığıyla, önce Ekim ayının tarihinde musiki dünyamıza doğan ve kaybettiğimiz müzisyenler eserleriyle anılacak. Dünyada ve ülkemizde cereyan eden bazı olaylar da programa konu teşkil edecek. Bu olayların müzikle ilişkisi kurularak, toplumsal hafızamız tarih bilinciyle tazelenecek.

TARİHTE MÜZİK

Konu edilen olaylar ve kişiler hakkında popüler tarih tadında dikkat çekici bilgiler ve anekdotlar aktarılacak.

Programın akışı boyunca, perdeye orijinal ve nadide görsel arşiv malzemeleri yansıtılacak. Gültekin'e programda sazının en önde gelen ustalarından Kanunî Ahmet Meter ve genç kuşak icracılarımızın en parlak isimlerinden Ezgi Köker eşlik edecek.

İLK SAYFA YARIN

Müzikli Maarif Takvimi, sadece geçmişteki kişileri ve olayları tekrar hatırlatmakla kalmayacak. Her programda, o ay içinde doğmuş, ses ve saz dünyamızdan birer sanatçı da konuk edilecek ve sesleriyle, sazlarıyla programa katkıda bulunacak. Bu ayki programın konuk sanatçıları, alanlarının iki yıldız ismi: Tanburî Murat Aydemir ve ses sanatçısı Melihat Gülses. İki sanatkâr, çok çarpıcı eserlerle ve çizgiüstü icralarıyla programda yer alacak. Katılımın ücretsiz olduğu programda ilk yapraklar 12 Ekim'de çevrilecek. Etkinlik saat 18.30'da Beyoğlu Tünel'de bulunan Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde başlayacak.


13 yıl önce