|

NFK ödülleri sahiplerini buluyor

Düşünce ve edebiyat dünyasına damga vuran Necip Fazıl Kısakürek adına ilk kez bir edebiyat ödülü ihdas ediliyor. Star Gazetesi tarafından Necip Fazıl Kısakürek'in kültürel ve manevi mirasını yaşatmak amacıyla hayata geçirilecek olan ve bu yıl ilki düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri sahipleriyle buluşuyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 30/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:53 - 30/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
NFK ödülleri sahiplerini buluyor
NFK ödülleri sahiplerini buluyor

Ödül törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı "Necip Fazıl Kısakürek" ödül töreni, 2 Kasım 2014 Pazar günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi Sadabad Salonunda düzenlenecek ve görkemli bir törenle sahiplerine takdim edilecek.

Rasim Özdenören, Beşir Ayvazoğlu, Hicabi Kırlangıç, şair Osman Konuk ile öğretim üyeleri Prof. Dr. Turan Karataş ve Prof. Dr. M. Fatih Andı'dan oluşan jüri üyeleri şiir, hikaye, roman, deneme, fikir ve araştırma dallarında yayınlanmış eserleri incelemeye aldı.

Ödül alan çalışma ve yazarlar

Jüri heyeti; "Necip Fazıl Saygı Ödülü" nün eserleri ve hizmetleri dolayısıyla Edebiyat Dergisi'nin kurucusu Nuri Pakdil'e verilmesinin kararlaştırıldığını, 'Necip Fazıl Şiir Ödülü' nün 'Karşılama Töreni' isimli kitabıyla Hüseyin Atlansoy'a, ' Necip Fazıl Hikâye Ödülü' nün 'Hiçbir Şey Anlatmayan Hikâyelerin İkincisi' isimli kitabıyla Güray Süngü'ye ve "Necip Fazıl Fikir-Araştırma Ödülü" nün Harvard Üniversitesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Gülru Necipoğlu'nun 'Sinan Çağı' eseri ve Prof. Dr. İsmail Erünsal'ın da 'Osmanlılarda Sahaflık ve Sahaflar' eserleri ödüle layık görüldü.


9 yıl önce