|

Oğur ve Demircioğlu ile Anadolu'ya yolculuk

Türk Halk Müziği'ne birlikte verdikleri konser ve yaptıkları albümlerle renk getiren Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, 11 Mart günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda müzikseverler ile buluşacak.

00:00 - 7/03/2010 Sunday
Güncelleme: 23:15 - 6/03/2010 Saturday
Yeni Şafak
Oğur ve Demircioğlu  ile Anadolu'ya yolculuk
Oğur ve Demircioğlu ile Anadolu'ya yolculuk

Türk Halk Müziği'nin iki usta sanatçısı, çoğu eski, bazıları ise çok eski Anadolu türkülerinden oluşan bir repertuarı seslendiriyorlar. Bu nedenle, kendi ifadeleriyle, performanslarını “bir birlikte hatırlama çabası” olarak görüyorlar. Düo formatında gerçekleştirdikleri, benzersiz ve ustalıklı türkü yorumları, Türk Halk Müziği'nde yeni bir tarzın doğuşuna yol açıyor.

MÜZİĞİMİZİN KÖKENİ, ANADOLU

Erkan Oğur, konservatuarda sınıf arkadaşı olan İsmail. H. Demicioğlu ile birlikte Halk Müziği çalışmalarına ağırlık verdi. Bu birliktelik günümüzde de devam etmektedir. Erkan Oğur, Harput folklorü ile ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Erkan Oğur'un müziğinin kökenini kendi içinde, yaşantısında ve Anadolu'da aramak gerekir. Sanatçı “sadece müziği seven birisiyim” demektedir. İsmail H. Demircioğlu, Erkan Oğur ile birlikte 1998'de "Gülün Kokusu Vardı" ve 2000'de "Anadolu Beşik" adlı türkülerden oluşan iki albüm çıkarttılar. Solo olarak ve Erkan Oğur ile beraber yurtiçinde ve yurtdışında konserler vermektedir. CRR'de konser saat 20.00'de başlayacak.


14 years ago