|

Oruç kalkanını kuşan!

Vuslat Dergisi'nin Haziran sayısı, “Oruç Kalkanını Kuşanmak” manşetiyle çıktı. Dergide, "Onbir ayın sultanı Ramazan geldi… Ramazan her yıl bereketiyle, huzuruyla birlikte gelir. O ayda şeytanlar zincire vurulur… Müslümanların ise imanı güçlenir… Müslümanların yüreğinde umut yeniden canlanmaya başlar… Rabbimize karşı olan sorumluluğumuz bir kez daha gözden geçirme fırsatı yakalarız bu mübarek pâk ayda!" ifadelerine yer veriliyor.

Yeni Şafak
13:45 - 29/05/2015 Cuma
Güncelleme: 10:54 - 29/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

"Kur'an Ayı Ramazan" vurgusunun yapıldığı dergide, "Ramazan ayı aynı zamanda, Kur'ân ayıdır. Kur'ân bu mubarek ayda nâzil olmaya başlanmıştır. Ramazan, Kur'ân ile bütünleşme ve onu hayatın her alanına taşıma fırsatıdır. Günümüzde modern hayatın insanları bütün benliğiyle kuşattığı bir zamanda, Müslümanların Ramazan ayında derin bir tefekkür içinde olmaları gerekiyor. Bu ayda İslâmî bilincimizi tekrar yeniden gözden geçirmeliyiz. Daha çok Kur'ân ve Peygamber Efendimiz (s.a.s.) Sünneti'ne sarılmalıyız. Müslümanların, vahdeti ve selâmeti için daha çok adım atmalıyız!" açıklamasına yer verilmiş.



Aç insanları unutmayalım


Oruç kavramının sorgulayan dergi, "Yaşadığımız çağda, Müslümanlar özgür değil, esaret altındadırlar. İslâm coğrafyasının birçok yeri, İslâm düşmanları tarafından işgal edilmiş. Zalimler tarafından işgal edilen İslâm topraklarında, katliamlarla yüzbinlerce Müslüman şehid edilirken yüzbinlercesi yaralı halde iken ve yüzmilyolarca kardeşlerimiz kuru bir ekmeğe muhtaç edilmişlerdir. Müslümanlar zihinleri ve toprakları işgal atındayken, sanki hiçbir şey yokmuş gibi davranmak ahlâklı bir davranış değildir. Müslümanlar kardeştir… Müslümanlar tek bir ümmettir." vurgusuna dikkat çekiyor.



Vuslat Dergisinde ayrıca Oruç eğlence mi?, Oruç ile bilinç yenilemek mümkün mü? sorularına da cevap aranıyor.



Dergide yazısı olan yazarlar ise, Ramazan Kayan, Ahmed Kalkan, Hüseyin K. Ece, Ahmet Varol, Abdullah Dai, Ziya Gündüz, Süleyman Gülek, Recep Arslan, Halil Kara, Ahmet Bal, Muhammed İslamoğlu, Murat Said Özdemir, Dilaver Işık, Nasruddin Yasin, Zübeyde Nalbant.



Dergi hakkında detaylı bilgi için web:







#vuslat dergisi
#Ramazan Kayan
#Ahmed Kalkan
#Hüseyin K. Ece
#Ahmet Varol
#Abdullah Dai
#Ziya Gündüz
#Süleyman Gülek
#Recep Arslan
#Halil Kara
#Ahmet Bal
#Muhammed İslamoğlu
#Murat Said Özdemir
#Dilaver Işık
#Nasruddin Yasin
#Zübeyde Nalbant
9 yıl önce