|

Oturan Boğa tekrar sahnede

Tiyatro Kumpanyası''nın çocuklara yönelik şiddet karşıtı, müzikli ve danslı çocuk oyunu ''Oturan Boğa'' Ekim ayında yeni sezona başlıyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 29/09/2014 понедельник
Güncelleme: 10:36 - 29/09/2014 понедельник
Yeni Şafak
Oturan Boğa tekrar sahnede
Oturan Boğa tekrar sahnede

Tiyatro Kumpanyası yeni sezona Ekim ayında merhaba diyor. Yeni sezonda Tiyatro Kumpanyası''nın kurucusu Kemal Kocatürk tarafından yazılan ve yönetilen ''Oturan Boğa'' ile minik seyircilere kaba gücün değil, akıl gücünün önemi vurgulanacak. Müzikler ve danslar eşliğinde çocuklara hoşgörünün önemini anlatacak olan Oturan Boğa, ailelere de barışsever nesiller yetiştirmenin önemini aktarmaya çalışacak.

Kahraman boğanın hikayesi

Oyunun başrol oyuncusu, çocukluğumuzdan bu yana bize öğretilen çatık kaşlı, sinirli ve dövüşçü boğaların aksine, ''pısırık'' bir boğa olarak çiftlikte ün salmış Koca Dayı''dır. Koca Dayı dışında, doğanın içindeki bu çiftlikte özgürce yaşayan boğaların en büyük hayali, insanlar tarafından seçilip ünlü olmaktır. Ancak çiftlikten ünlü olma umuduyla ayrılan boğaların akıbeti meçhuldür.

Bir gün yeğeni Püsküllü''nün diğer boğalar tarafından tartaklandığını gören Koca Dayı, yeğenini diğer boğaların elinden kurtarmaya çalışırken gücünü kullanmak zorunda kalmış, bu nedenle de insanlar tarafından ''ünlü boğa'' yapılmak amacıyla seçilmiştir. Ancak Koca Dayı, dövüşmesi için çıkarıldığı boğa güreşi arenasında kaba gücüyle değil, aklını kullanarak arkadaşlarını ve kendini acımasız Matador''un elinden kurtarmayı başarmıştır. İşte ''Oturan Boğa'' unvanı da, ona bu kahramanlık öyküsüyle bahşedilmiştir.

Daha önce çiftlikte ''korkak'' olarak tanınan Oturan Boğa, bu kez şiddetin şiddeti doğuracağını, sevginin, şiddet dâhil tüm kaba güce dayalı aşağılamaları yenebileceğini tüm dünyaya duyurmuştur. Bu sayede, kavgacılığı seçmeyenin aslında iyi yürekli ve şiddet karşıtı olduğunu herkese göstermiştir.

Oturan Boğa oyununun müzikleri, beste ve müzik yarışmalarında birçok birincilik kazanmış olan Mertol Şalt tarafından hazırlandı. Oyunun koreografisi ise yıllarını Devlet Opera Balesi''nde geçirmiş usta koreograf ve balerin Salima Sökmen''in yaratıcılığıyla şekillendi. Oyunun dekor tasarımından İstanbul Şehir Tiyatrosu''nun usta ismi Sırrı Topraktepe, kostüm tasarımından da Yeşim Türkgeldi sorumlu. Işık tasarımını Metin Çelebi''nin gerçekleştirdiği oyunda, Nilgün Atılgan, Efe Akyalçın, Ozan Sevin, Erkin Keskin, Seçil Dedeyi ve Yeliz Tozan gibi oyuncular başlıca rolleri paylaşıyorlar.

Oturan Boğa Ekim Ayı Programı...

11 Ekim Cumartesi 13:00 Caddebostan Kültür Merkezi A Salonu

11 Ekim Cumartesi 15:00 Caddebostan Kültür Merkezi A Salonu

12 Ekim Pazar 13:00 Caddebostan Kültür Merkezi A Salonu

12 Ekim Pazar 15:00 Caddebostan Kültür Merkezi A Salonu

18 Ekim Cumartesi 13:00 Caddebostan Kültür Merkezi A Salonu

18 Ekim Cumartesi 15:00 Caddebostan Kültür Merkezi A Salonu

19 Ekim Pazar 13:00 Caddebostan Kültür Merkezi A Salonu

19 Ekim Pazar 15:00 Caddebostan Kültür Merkezi A Salonu

25 Ekim Cumartesi 12:00 Kozzy G.Özcan - G.Ülkü Sahnesi

25 Ekim Cumartesi 14:00 Kozzy G.Özcan - G.Ülkü Sahnesi


10 лет назад